Worldwide: Champions League deceptie voor Abena

26 augustus 2020

Deze week in FC Utrecht Worldwide: Champions League deceptie voor Myenty Abena en de nodige transferupdates.

Oud-spelers van FC Utrecht. Je komt ze, zeker als je een béétje goed zoekt, overal ter wereld tegen. In de rubriek FC Utrecht Worldwide zoomen we elke week in op enkele voormalige FC Utrecht-spelers en hoe het hen nu vergaat. Vandaag: een flinke Champions League deceptie voor Myenty Abena, Prince Rajcomar, Dehninio Muringen en Mehdi Lehaire.  

Sinds het begin van het seizoen stond hij al op het trainingsveld, maar onlangs werd het echt vastgesteld: Prince Rajcomar sluit definitief aan bij Kozakken Boys. De spits strijkt na een voetbalavontuur neer in Werkendam. Want een globetrotter? Dat is hij zeker! Prince Rajcomar voetbalde in Nederland voor onder meer FC Utrecht en Fortuna Sittard en diende daarna clubs in IJsland, Hongarije, Thailand, Roemenië en België.

Na het behaalde kampioenschap in België, met Patro Eisden Maasmechelen, leek het erop dat Rajcomar zijn laatste wedstrijd had gespeeld. De spits scheurde in het allerlaatste duel zijn achillespees af. Een operatie was onvermijdelijk. Toch is Rajcomar binnenkort weer te vinden op een voetbalveld. En dat heeft een mooie reden, zei de aanvaller in een interview met het Algemeen Dagblad. “Op het sterfbed van mijn oma heb ik haar hand gepakt en heb ik haar beloofd dat ik nog een keer alles eruit zou halen en terug op het veld zou komen.”

Transferupdates
Mehdi Lehaire sluit zich aan bij het Poolse MKS Miedź Legnica. In het seizoen 2017/18 werd Miedź Legnica kampioen van de I liga en kwam daardoor in het seizoen 2018/2019 voor het eerst uit in de Ekstraklasa, het hoogste niveau in Polen. Tegenwoordig komt MKS Miedz weer uit in de I Liga, het tweede niveau in Polen. De 20-jarige aanvallende middenvelder kwam in de Domstad tot 19 wedstrijd voor Jong FC Utrecht. De middenvelder kwam daarin twee keer tot scoren en gaf één assist.

Naast Mehdi Lehaire speelt ook Dehninio Muringen dit seizoen in andere clubkleuren dan hij gewend is. Muringen, die in 2018 de jeugdopleiding van FC Utrecht verliet voor de beloftenploeg van ADO Den Haag, wordt dit seizoen verhuurd aan FC Dordrecht. Muringen speelde tot op heden één wedstrijd in de hoofdmacht van ADO Den Haag. Nu kan de 21-jarige verdediger ervaring opdoen in de Keuken Kampioen Divisie.

Champions League deceptie
In de vorige aflevering van FC Utrecht Worldwide schreven we over het Champions League-duel van het Slovan Bratislava van Myenty Abena. De wedstrijd in de voorronde van het Kampioenenbal tegen KÍ Klaksvik moest worden uitgesteld vanwege Corona in het team van de Slowaakse landskampioen. Diverse spelers moesten in quarantaine  en een jeugdploeg moest worden ingevlogen om die belangrijke partij tegen KÍ alsnog te kunnen spelen.

En toen? De gearriveerde jeugdploeg moest vanzelfsprekend ook op Corona worden getest. Eén speler van deze nieuwe groep kreeg twee keer een positieve uitslag. Gevolg? De UEFA kende maandag een reglementaire 3-0 zege toe aan KÍ Klaksvik. Slovan Bratislava, en Myenty Abena, zijn nu zonder een bal aan te raken uitgeschakeld in de Champions League.Volgende week aflevering 99 van deze rubriek!