Worldwide: Amrabat in de prijzen in Verona

05 augustus 2020

Deze week in FC Utrecht Worldwide: award voor Sofyan Amrabat, geen promotie voor Van der Hoorn en Boldewijn, diverse spelers vinden nieuwe uitdagingen.

Oud-spelers van FC Utrecht. Je komt ze, zeker als je een béétje goed zoekt, overal ter wereld tegen. In de rubriek FC Utrecht Worldwide zoomen we elke week in op enkele voormalige FC Utrecht-spelers en hoe het hen nu vergaat. Vandaag: Sofyan Amrabat heeft met een prijs afscheid genomen van Hellas Verona, maar Mike van der Hoorn en Enzio Boldewijn grepen met hun ploegen naast promotie. Lukas Görtler zag de Zwitserse landtitel naar FC St. Gallen gaan en diverse oud-spelers van FC Utrecht vonden een nieuwe uitdaging.

Het superseizoen van Sofyan Amrabat eindigde voor de voormalig middenvelder van FC Utrecht met een prijs. De international van Marokko, die zijn opleiding bij de FC uit de Domstad genoot en daar ook doorbrak in het eerste elftal en het betaalde voetbal, is bij Hellas Verona uitgeroepen tot Speler van het Jaar. Amrabat drukte zijn stempel in de 34 Serie A-wedstrijden die hij deze jaargang speelde. Dat deed de oud-speler van FC Utrecht met dusdanig veel verve, dat hij gedurende dit seizoen al een transfer afdwong naar Fiorentina. Bij die club gaat hij in de jaargang 2020/2021 spelen.

“Ik ben zeer vereerd met deze prijs”, schreef Amrabat (in het Engels) op zijn Instagrampagina. “Dit seizoen is voor mij een ongelooflijke reis geweest. Ik wil al mijn teamgenoten bedanken voor de geweldige momenten die we samen hebben gedeeld, mijn trainer Ivan Juric voor het vertrouwen dat hij me vanaf de eerste dag heeft gegeven, niet alleen als coach, maar ook als voetbalvader. En last but not least: de supporters van Hellas Verona voor de overweldigende liefde en warmte die ik van ze heb ontvangen, vanaf mijn eerste wedstrijd.”

Geen promotie voor Van der Hoorn en Boldewijn
In deze rubriek las je vorige week over de promotiestrijd waarin Mike van der Hoorn (met Swansea City) en Enzio Boldewijn (met Notts County) verwikkeld waren. Beide oud-spelers van FC Utrecht grepen met hun team naast de winst. Van der Hoorn werd met Swansea City uitgeschakeld door Brentford, dat vervolgens in de finale het moest afleggen tegen Fulham. Boldewijn legde het op Wembley af tegen Harrogate Town, dat door de winst in die wedstrijd is gepromoveerd naar het betaalde voetbal.

Görtler grijpt naast Zwitserse landstitel
Over misgrijpen gesproken: in de titelstrijd van Zwitserland is het ex-speler van FC Utrecht Lukas Görtler met FC St. Gallen niet gelukt de landstitel te pakken. In de slotfase van het seizoen maakte FC St. Gallen enkele misstappen, en daarvan heeft BSC Young Boys optimaal geprofiteerd. Voor het derde seizoen op rij werd de ploeg uit Bern landskampioen.

Nieuwe uitdagingen voor Ruiter, Zamouri en Albu
Keeper Robbin Ruiter heeft een nieuwe uitdaging gevonden. De voormalig sluitpost van FC Utrecht heeft PSV verruild voor Willem II. Ex-jeugdspeler van FC Utrecht Oussama Zamouri is na een periode bij het Kroatische NK Inter Zapresic teruggekeerd op de Nederlandse velden; hij gaat bij MVV Maastricht aan de slag. Marko Vejinovic, eveneens oud-jeugdspeler van de FC uit de Domstad, heeft zijn contract bij het Poolse Arka Gdynia laten ontbinden en is dus transfervrij. Dragos Albu, op zijn beurt, heeft juist een nieuwe club gevonden. De oud-speler van Jong FC Utrecht is aangetrokken door Universitatea Craiova. Christian Dorda, tot slot, heeft een nieuw contract getekend in Duitsland. Zijn aflopende verbintenis bij KFC Uerdingen 05 is met een jaar verlengd.

Volgende week aflevering 96 van deze rubriek!