Twee wedstrijden, geen winnaar

08 augustus 2020

FC Utrecht en Go Ahead Eagles na 120 minuten voetbal in balans: 1-1.

FC Utrecht en Go Ahead Eagles speelden vandaag twee vriendschappelijke wedstrijden van elk 60 minuten tegen elkaar. De bezoekers uit Deventer wonnen op een verzengend heet Sportcomplex Zoudenbalch de eerste match met 0-1 en de Utrechters trokken aan de Koningsweg het tweede duel naar zich toe (1-0). Eindstand, na dik twee uur voetbal: 1-1.

In de eerste partij van de dag is het al rap raak. Vanuit een hoekschop belandt de bal bij Go Ahead Eagles-verdediger Sam Beukema, die van dichtbij Thijmen Nijhuis verschalkt: 0-1. Sluitpost Nijhuis moet na tien minuten met een blessure de strijd staken en wordt vervangen door Maarten Paes, die ziet hoe een gretige Daniel Arzani tijdens zijn eerste speelminuten in het shirt van FC Utrecht het de verdedigers uit Deventer knap lastig maakt. De Socceroo verricht zowel aanvallend als verdedigend veel arbeid, komt tot enkele knappe rushes en kan enkele voorzetten afleveren, maar die resulteren niet in doelpunten.

FC Utrecht bepaalt het spel, maar scoort niet
Na een korte rustpauze, waarin de spelers van beide ploegen gretig gebruikmaken van de mogelijkheid om even in de schaduw plaats te nemen, golft het spel op en neer op een dan al verzengend heet Sportcomplex Zoudenbalch. FC Utrecht bepaalt dan het spel, maar slaagt er niet in om tot uitgespeelde kansen te komen tegen de Keuken Kampioen Divisie-opponent.

Sterke start van tweede partij, en al snel raak
In de tweede match schiet FC Utrecht uit de startblokken en blaast het Go Ahead Eagles van het veld. Dat resulteert al na zes minuten voetbal, kort na de middag en bij een temperatuur van inmiddels 33 graden, in de openingstreffer. Adrián Dalmau krijgt de bal in twee instanties voorbij Mitchel Michaelis. De eerstvolgende aanval levert een kans op voor Justin Lonwijk, die op aangeven van Dalmau de paal raakt. Twee minuten later, nadat Django Warmerdam goed weg is gekomen bij een uitermate onbesuisde tackle van Go Ahead Eagles-middenvelder Zakaria Eddahchouri, lijkt Lonwijk de marge te verdubbelen; maar dat feest gaat niet door: buitenspel.

Afgekeurde goals
Ook de volgende keer dat het net bolt, gaat de vlag van de assistent-scheidsrechter de lucht in. En zo kan het dat een doelpunt van Dalmau, na voorbereidend werk van Bart Ramselaar, ook niet de boeken ingaat. Lonwijk stuit vlak voor het einde van de eerste helft van het tweede duel nog eens op Michaelis, de goalie van Go Ahead Eagles die het beduidend drukker heeft dan zijn collega-sluitpost die door trainer Kees van Wonderen tijdens de eerste pot is opgesteld. Aan de andere kant van het veld krijgt Paes juist nauwelijks werk in het derde kwart van het tweeluik, maar die keer dat hij moet ingrijpen, doet hij dat voortreffelijk. Jarni Koorman ontsnapt aan de aandacht van Sean Klaiber en gaat vrij af op de Utrechtse goalie, die de middenvelder uit Overijssel van scoren weerhoudt.

Nog wel kansen, maar geen treffers meer
Het eerste Utrechtse doelgevaar in het vierde kwart komt van Davy van den Berg. De middenvelder schiet vanuit een vrije trap richting de korte hoek, waar keeper Michaelis wordt geholpen door een van zijn verdedigers. Othmane Boussaid krijgt de tweede Utrechtse kans van het slotdeel van de voetbalmiddag. De middenvelder dribbelt het zestienmeter in en probeert Michaelis met een bekeken balletje te verrassen, maar slaagt daar niet in. Ook Ramselaar doet een poging. Een schot in de verre hoek wordt door de goalie tot corner verwerkt.

Nu: Ajax-uit en sc Heerenveen-thuis
De volgende testmatch die voor de ploeg van trainer/coach John van den Brom op de rol staat, is op donderdag 13 augustus. Dan: Ajax-uit. Die pot is live te zien op FOX Sports. Dat geldt ook voor de oefenwedstrijd van donderdag 20 augustus. Dan ontvangen de Domstedelingen in Stadion Galgenwaard sc Heerenveen. Het vriendschappelijke duel met de Friezen begint om 21.00 uur.

Wedstrijd 1, 2 x 30 minuten
FC Utrecht – Go Ahead Eagles 0-1 (0-1)
2. Sam Beukema 0-1

Gele kaarten: -.

Toeschouwers: -.

Opstelling FC Utrecht:
Thijmen Nijhuis (10. Maarten Paes); Mark van der Maarel, Emil Bergström, Christopher Mamengi, Gabriel Culhaci; Odysseus Velanas, Urby Emanuelson, Jonas Arweiler; Eros Maddy, Nick Venema, Daniel Arzani (31. Mark Pabai).

Opstelling Go Ahead Eagles:
Jay Gorter; Boyd Lucassen, Sam Beukema, Jeroen Veldmate, Bas Kuipers; Jay Idzes, Luuk Brouwers, Frank Ross; Martijn Berden, Antoine Rabillard, Bradly van Hoeven.

Wedstrijd 2, 2 x 30 minuten
FC Utrecht – Go Ahead Eagles 1-0 (1-0)
7. Adrián Dalmau 1-0

Gele kaarten: -.

Toeschouwers: -.

Opstelling FC Utrecht:
Maarten Paes; Sean Klaiber, Justin Hoogma, Tommy St. Jago, Django Warmerdam; Davy van den Berg, Othmane Boussaid, Justin Lonwijk; Gyrano Kerk, Adrián Dalmau, Bart Ramselaar.

Opstelling Go Ahead Eagles:
Mitchel Michaelis; Juliani Eersteling, Gino Bosz, Coen Temminck, Nicolas Abdat; Quiermo Dumay, Jarni Koorman, Zakaria Eddahchouri; Rodney Kemp, Sam Crowther, Maarten Pouwels (45. Maël Corboz).