Populaire livestreamer versterkt FC Utrecht eSports

27 augustus 2020

Sebas de Jong, 21 jaar oud, maakt vanaf het seizoen 2020-2021 deel uit van het FC Utrecht eSports-team. De Amersfoortse content creator, die wekelijks livestreams verzorgt voor zijn YouTube-kanaal, zal komend seizoen een bijdrage leveren aan de online content van het Utrechtse eSports-team.

De livestreamer is geen onbekende in Stadion Galgenwaard. Zo is Sebas sinds jongs af aan al te vinden in het stadion tijdens de wedstrijden van FC Utrecht. ‘Ik ben er super trots op dat ik nu het rood-witte tenue mag dragen. Niet op het veld, maar online!’ aldus Sebas de Jong. Naast Sebas de Jong bestaat het eSports-team van de club uit de Domstad uit Woudenberger Christiaan van der Mark en Nieuwegeiner Jaey Daalhuisen.

Sebas, geboren en opgegroeid in Utrecht, doet al enkele jaren aan livestreamen. Dit betekent dat hij wekelijks live op YouTube verschillende games speelt waarbij je als kijker live met hem kunt meekijken. Komend seizoen gaat hij zich inzetten voor de FC Utrecht (eSports)-kanalen. In samenwerking met Sebas gaat de club specifieke content maken voor haar jongere supporters om deze groep meer te betrekken bij de club. FC Utrecht is ervan overtuigd dat het jongeren steviger aan zich kan binden door actief te zijn in de dynamische eSports-wereld.

Op de hoogte blijven van FC Utrecht eSports en Sebas de Jong? Volg FC Utrecht eSports op Instagram via @fcu_esports en Sebas de Jong via @alleenmaargezelligheid of op YouTube via Sebas de Jong.