Overtuigende overwinning, mét publiek

20 augustus 2020

FC Utrecht in Stadion Galgenwaard een maatje te groot voor sc Heerenveen: 4-1.

Op overtuigende wijze heeft FC Utrecht vanavond (donderdag) gewonnen van sc Heerenveen in een door 2.805 mensen bezocht Stadion Galgenwaard. Bij de eerste partij die FC Utrecht in eigen huis speelde mét publiek sinds het stilleggen van de Eredivisie wegens corona was de FC uit de Domstad een maatje te groot voor de Friese opponent: 4-1.

Met vlotte combinaties speelt FC Utrecht in de eerste helft van de partij de verdediging van sc Heerenveen met regelmaat aan flarden. Wat te denken van de derde goal van de avond. Over de linkerflank komt Odysseus Velanas op en de Zeistenaar geeft een steekpass op Django Warmerdam. De mee opgekomen linksback levert een perfecte voorzet af op spits Adrián Dalmau, die op zijn beurt precies op de juiste plek staat om de bal tegen de touwen te werken: 3-0.

Kansen
Een paar minuten eerder duikt Dalmau op nagenoeg dezelfde positie vrij op voor keeper Erwin Mulder, maar dan na een aanval over de rechtervleugel. Na een voorzet van Sean Klaiber komt de Spanjaard dan net een schoenmaatje of twee tekort om tot scoren te komen. Een eerdere aanval over rechts levert een treffer op die wordt afgekeurd wegens buitenspel – Othmane Boussaid is dan het eindstation.

Warmerdam trefzeker
In de eerste helft zijn er gelukkig nog twee FC Utrecht-doelpunten die wél tellen. De eerste treffer van de avond wordt al in speelminuut zeven gemaakt. Een schuiver van Warmerdam, met rechts, is goalie Mulder te machtig (1-0). Dat doelpunt is de oogst van een sterke start van FC Utrecht, dat later via Velanas al bijna de marge verdubbelt. De op de linkerflank spelende door FC Utrecht opgeleide speler schiet net voorlangs.

Gustafson verdubbelt de marge
Halverwege de eerste helft is het voor de tweede keer raak. Velanas speelt Dalmau in, de Spanjaard heeft oog voor captain Simon Gustafson en het is de Zweed die de bal behendig over Mulder wipt en voor de 2-0 zorgt. Aan de andere kant van het veld doen de Friezen wat terug vanuit een hoekschop. De bal wordt voor het doel geslingerd en op slag van rust zorgt invaller Rami Hajal – hij komt in de ploeg voor de geblesseerde Ibrahim Dresevic – met een rake kopbal voor de 3-1.

Kerk bepaalt de eindstand
In de tweede helft blijft FC Utrecht de bovenliggende partij. Dat levert kansen op voor onder anderen Velanas en de ingevallen Mohamed Mallahi, die al snel nadat hij het veld heeft betreden voor een schot zorgt dat voorlangs gaat en later nog met een inzet van dichtbij de paal raakt. Gyrano Kerk is in de slotfase van de partij – in de stromende regen – wel trefzeker. De aanvaller schiet de bal precies tussen de benen van Mulder door en geeft de uitslag daardoor een nog beter aanzien: 4-1.

FC Utrecht – sc Heerenveen 4-1 (3-1)
7. Django Warmerdam 1-0
23. Simon Gustafson 2-0
36. Adrián Dalmau 3-0
45. Rami Hajal 3-1
84. Gyrano Kerk 4-1

Gele kaarten: -.

Toeschouwers: 2.805.

Scheidsrechter: Bas Nijhuis.

Opstelling FC Utrecht:
Maarten Paes; Sean Klaiber (70. Mark van der Maarel), Tommy St. Jago, Justin Hoogma, Django Warmerdam (84. Christopher Mamengi); Othmane Boussaid, Davy van den Berg (70. Urby Emanuelson), Simon Gustafson; Gyrano Kerk, Adrián Dalmau (77. Nick Venema), Odysseus Velanas (70. Mohamed Mallahi).

Opstelling sc Heerenveen:
Erwin Mulder; Sherel Floranus, Ibrahim Dresevic (38. Rami Hajal), Joaquin Fernandez, Lucas Woudenberg; Rodney Kongolo (64. Timo Zaal), Siebe Dewaele (64. Hamdi Akujobi), Joey Veerman; Mitchell van Bergen (75. Arjen van der Heide), Rein Smit (75. Runar Espejord), Chidera Ejuke (75. Couhaib Driouech).