Nick Venema op huurbasis naar NAC Breda

27 augustus 2020

FC Utrecht-aanvaller verruilt de Domstad tijdelijk voor Breda.

Aanvaller Nick Venema speelt dit seizoen op huurbasis voor NAC Breda. De 21-jarige voetballer sluit per direct aan bij de Keuken Kampioen Divisie-ploeg uit Breda.

Venema droeg vanaf 2014 het rood-witte shirt van FC Utrecht, doorliep verschillende jeugdteams en debuteerde op 17-jarige leeftijd in het eerste elftal van FC Utrecht. De aanvaller, die zijn eerste stappen op het voetbalveld zette bij SV Austerlitz, speelde tot nu toe 28 officiële wedstrijden in het vaandelteam van de FC uit de Domstad, waarin hij zeven keer het net liet bollen. Daarnaast wist de spits bij Jong FC Utrecht 36 keer te scoren in 59 Keuken Kampioen Divisie-wedstrijden.

Venema, die jeugdinterlands speelde voor Oranje onder 17 en Oranje onder 19, werd afgelopen seizoen verhuurd aan Almere City FC. De aanvaller uit Austerlitz kwam daar in 25 wedstrijden tot zes doelpunten en één assist.

“Nadat de verhuurperiode van afgelopen seizoen tot een abrupt einde is gekomen, zijn we dit seizoen wederom met Nick in gesprek gegaan over zijn toekomst”, aldus Technisch Directeur Jordy Zuidam. “Samen met hem hebben we besloten dat we de lijn van vorig seizoen door willen trekken en dat speelminuten maken in een eerste elftal komend seizoen het beste is om de volgende stappen te zetten in zijn ontwikkeling. NAC Breda is een goede club voor Nick, waar hij te maken krijgt met de druk van een eerste elftal en een andere dynamiek. Nick is een jongen van de club, waar we alle vertrouwen in hebben. We wensen hem een succesvolle huurperiode toe, en zien hem graag met extra ervaringen terugkeren volgend seizoen.”