Mitchell van Rooijen op huurbasis naar Excelsior

04 augustus 2020

Middenvelder (21) gaat eerste elftal-ervaring opdoen in Kralingen.

FC Utrecht verhuurt middenvelder Mitchell van Rooijen in het seizoen 2020/2021 aan Excelsior. De 21-jarige jeugdinternational uit Houten kan zodoende bij de door oud-FC Utrecht’er Marinus Dijkhuizen getrainde ploeg uit Kralingen eerste elftal-ervaring opdoen in de Keuken Kampioen Divisie.

Van Rooijen maakte in 2008 zijn entree in de jeugdopleiding van FC Utrecht, die de Houtenaar vervolgens volledig doorliep. Op 5 augustus 2016 debuteerde Van Rooijen met Jong FC Utrecht in het betaalde voetbal en op 17 januari 2020 waren er in een uitduel met PEC Zwolle ook de eerste speelminuten voor hem in de Eredivisie. Enkele weken geleden werd het contract van Van Rooijen door FC Utrecht opengebroken en verlengd tot medio 2023, inclusief een optie tot een verlenging van de samenwerking tot medio 2024.

“Mitchell heeft de voorbije jaren goede stappen gemaakt in zijn ontwikkeling. Hij heeft inmiddels 72 wedstrijden aan ervaring in de Keuken Kampioen Divisie in zijn bagage en zijn debuut gemaakt in het eerste elftal”, schetst Technisch Directeur Jordy Zuidam van FC Utrecht. “Hoewel Excelsior evenals Jong FC Utrecht in de Keuken Kampioen Divisie uitkomt, komt bij het spelen in een eerste elftal een andere dynamiek en druk kijken dan bij het spelen in een beloftenteam. Mitchell is, volgens ons en hemzelf, met het oog op het voortzetten van zijn ontwikkeling toe aan die nieuwe stap en nieuwe prikkels. We wensen Mitchell een succesvol seizoen toe in Kralingen.”