Jong FC Utrecht wint beloftenkraker

12 augustus 2020

Wereldgoal Özcan Yaşar levert Jong FC Utrecht winst op.

Jong FC Utrecht speelde vanavond een vriendschappelijk oefenduel met de leeftijdsgenoten van Ajax. Christian Rasmussen opende namens de Amsterdammers de score. Door doelpunten van Mohamed Mallahi en Özcan Yaşar boekt Jong FC Utrecht uiteindelijk een knappe 1-2 overwinning.

Ruim een uur gespeeld op Sportpark De Toekomst. Tussenstand op het moment? 1-1. Een corner voor Jong FC Utrecht. De bal wordt doorgekopt en komt bij de eerste paal terecht. Bij Özcan Yaşar om precies te zijn. De 18-jarige aanvaller twijfelt geen moment en werkt de bal op prachtige wijze, achter zijn standbeen, in het doel: 1-2. De comeback is compleet.

Eerste gevaar van Ajax
Het fluitsignaal voor het begin van de wedstrijd heeft nog maar net geklonken of Jong Ajax dendert al richting het doel van de Domstedelingen. Dat levert direct gevaar op voor de ploeg van trainer/coach René Hake. De voorzet van Steven van der Sloot komt terecht bij Naci Ünüvar. De 17-jarige aanvaller volleert de bal richting het doel van Fabian de Keijzer. De doelman weet de bal maar net uit zijn doel te tikken.

Uitschuifbare benen
Doelman Fabian de Keijzer wordt vandaag meermaals op de proef gesteld. In de eerste helft komt de bal, in het zestienmetergebied van Jong FC Utrecht, uit de kluts voor de voeten van Jaymillio Pinas terecht. De aanvaller besluit om direct uit te halen. De Keijzer schuift zijn benen uit en weet op die manier de bal uit zijn doel te houden. Ook de snoeiharde poging van linksback Terrence Douglas weet de goalie even later te keren.

Tweede helft: kansenfestijn
Waar Jong FC Utrecht in de eerste helft moeite heeft om grote kansen te creëren zijn ze in de tweede helft haast ontelbaar. Een indraaiend schot van Mohamed Mallahi die maar centimeters naast gaat, een schuiver van Tim Pieters die met moeite wordt gekeerd door Kjell Scherpen en de vrije trap van Giovanni de la Vega die op het dak van het doel eindigt. Kansen genoeg! De grootste kans? Die krijgt Jeredy Hilterman op zijn naam. De aanvaller krijgt een lage voorzet van Sylian Mokono. De spits van Jong FC Utrecht komt voor zijn man, weet de bal nog te toucheren maar een wonderbaarlijke reflex van Scherpen voorkomt een treffer.

Gelijkmaker
Nadat Jong Ajax de score opent brengen de Domstedelingen vier minuten later de score alweer gelijk. Rayan El Azrak stuurt op dat moment aanvoerder Mallahi weg. De linksbenige dribbelaar pakt wat meters en schuift vervolgens keurig de bal, met zijn chocoladebeen, achter de doelman van Jong Ajax: 1-1.