Jong FC Utrecht onderuit in openingsduel

28 augustus 2020

Domstedelingen verliezen met 1-2 van FC Eindhoven.

Jong FC Utrecht verliest het openingsduel van het nieuwe voetbalseizoen. Sportcomplex Zoudenbalch was het strijdtoneel voor het Keuken Kampioen Divisie-duel tussen Jong FC Utrecht en FC Eindhoven. Ondanks de treffer van Tim Pieters verliezen de Domstedelingen met 1-2. 

Twintig minuten voor het einde van de wedstrijd. Jong FC Utrecht en FC Eindhoven kijken op dat moment tegen een 1-1 tussenstand aan, maar niet voor lang. De Eindhovenaren krijgen namelijk zojuist een penalty toegekend. Lorenzo van Kleef, gehuurd van ADO Den Haag, meldt zich achter de bal. De aanvaller benut de penalty en zet daarmee de eindstand op het scorebord: 1-2.

Sterke openingsfase
Jong FC Utrecht komt vandaag uitstekend uit de startblokken. De ploeg van trainer/coach René Hake creëert veel kansen en alles lijkt erop dat de Domstedelingen vanavond de score gaan openen. Na vier minuten passeert Mohamed Mallahi zijn tegenstander, maar die ziet vervolgens zijn schuiver net aan de verkeerde kant van de paal eindigen. De pegel van de opgekomen rechtsback Mark Pabai eindigt snoeihard in het zijnet. Ook de kans van Jeredy Hilterman, waar de supporters 'm al telde, werd op wonderbaarlijke wijze nog gekeerd door doelman Ruud Swinkels. 

De Rooij
Maak je zelf de kansen niet af, dan krijg je de vloek dat de eerste beste kans van de tegenpartij er direct in gaat. En dat is precies wat er vanavond gebeurt. De beloftenploeg van FC Utrecht beleeft een sterke openingsfase, maar het zijn de Eindhovenaren die vanavond de score openen. Kaj de Rooij stoomt na tien minuten op aan de linkerflank. De vleugelspeler dribbelt richting het zestienmetergebied en schuift bal vervolgens achter doelman Fabian de Keijzer: 0-1.

Gelijkmaker
De Domstedelingen komen in de tweede helft sterk uit de kleedkamers en laten direct zien wat ze in de voor ogen hebben: scoren. Die drive resulteert uiteindelijk in de gelijkmaker. Nadat Sylian Mokono de bal op overtuigende wijze weet te veroveren, dribbelt de verdediger langs de achterlijn en passeert hij een aantal man van FC Eindhoven. Met zijn linker geeft Mokono een heerlijke voorzet. Tim Pieters, die vandaag debuteert in de Keuken Kampioen Divisie, hoeft er alleen maar zijn hoofd tegenaan te krijgen: 1-1.

FC Volendam
De volgende wedstrijd in de Keuken Kampioen Divisie voor de Domstedelingen wordt op vrijdag 11 september gespeeld. Op die dag neemt het elftal van trainer/coach René Hake het op tegen FC Volendam. Om 18.45 uur wordt er afgetrapt in het Kras Stadion.

Jong FC Utrecht – FC Eindhoven 1-2 (0-1)
11. 0-1 Kaj de Rooij
53. 1-1 Tim Pieters
70. 1-2 Lorenzo van Kleef

Gele kaarten: Jort van der Sande (FC Eindhoven), Jens van Son (FC Eindhoven), Mark Pabai (Jong FC Utrecht), Fabian de Keijzer (Jong FC Utrecht) en Kaj de Rooij (FC Eindhoven).

Rode kaarten: -

Toeschouwers: 100

Scheidsrechter: Luca Cantineau

Opstelling Jong FC Utrecht:
Fabian de Keijzer; Mark Pabai (77. Rida El Barjiji), Ruben Kluivert, Christopher Mamengi, Sylian Mokono; Giovanni de la Vega (65. Rayan El Azrak), Raymond Huizing, Oussama Alou (77. Hicham Acheffay); Mohamed Mallahi, Jeredy Hilterman, Tim Pieters (65. Eros Maddy)

Opstelling FC Eindhoven:
Ruud Swinkels; Valentino Vermeulen, Mawouna Amevor, Bart Biemans, Pieter Bogaers; Jens van Son, Lorenzo van Kleef, Iker Pozo La Rosa; Alef João (65. Hugo Botermans), Jort van der Sande, Kaj de Rooij