Bezoekersinformatie FC Utrecht – sc Heerenveen

19 augustus 2020

Morgenavond (donderdag) neemt FC Utrecht het vanaf 21.00 uur in Stadion Galgenwaard op tegen sc Heerenveen. Vanwege de coronamaatregelen wordt deze wedstrijd met een beperkt aantal toeschouwers gespeeld. Ben jij in het bezit van een e-ticket voor deze wedstrijd? Lees dan onderstaande belangrijke informatie goed door.

Klachten? Blijf thuis!
Heb je klachten gerelateerd aan het coronavirus? Blijf dan thuis! FC Utrecht doet er alles aan om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan en volgt hierbij de richtlijn van het RIVM. Bij verkoudheidsklachten (zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn) dien je thuis te blijven en niet naar Stadion Galgenwaard af te reizen. Ook bij hoesten, benauwdheid, verhoging/koorts luidt het devies om thuis te blijven.

FC Utrecht verzoekt alle bezoekers om de gezondheidscheck goed door te nemen. Als je een van de vragen van de gezondheidscheck met JA beantwoordt, mag je het stadion niet betreden.

Entree in Stadion Galgenwaard

Bij binnenkomst wordt gecontroleerd of de naam op het e-ticket overeenkomt met de naam op je legitimatiebewijs. Neem dus een geldig legitimatiebewijs mee en neem plaats op de plek aangegeven op je e-ticket! Belangrijk: (Gouden) Seizoenkaarten uit voorgaande jaargangen zijn geen toegangsbewijs. Je komt alleen binnen met je eigen e-ticket en legitimatiebewijs. Kassa's zijn op de wedstrijddag gesloten en er is geen kaartverkoop.

In- en uitstroom

Voor de wedstrijd tegen sc Heerenveen is er een tribune-indeling gemaakt met alle Seizoenkaarthouders die zich hebben aangemeld voor het treffen met de Friezen. Alle supporters dienen zich hieraan te houden en plaats te nemen op de plek die aangegeven staat op het e-ticket. In verband met het spreiden van de drukte wordt er gewerkt met tijdvakken. Zoek je plekkie op in het tijdvak dat op jouw e-ticket staat; niet eerder of later. Volg bij het verlaten van het stadion de aanwijzingen van de stadionspeaker en houd de schermen goed in de gaten. Wij zijn verplicht om ons aan de 1,5 meter afstand te houden en rekenen op medewerking van alle aanwezige supporters.

Tassenbeleid
Het is niet toegestaan om rugtassen groter dan A4-formaat mee te nemen.  

Schreeuwen en zingen niet toegestaan
Het is verboden om te zingen en te schreeuwen vooraf, tijdens en na de wedstrijd. 

Cateringpunten gesloten
Alle cateringpunten in Stadion Galgenwaard zijn bij de oefenwedstrijd tegen sc Heerenveen gesloten. In plaats hiervan lopen er duidelijk herkenbare verkopers rond om supporters, op anderhalve meter, van een hapje/drankje te voorzien. Tijdens de wedstrijd is het mogelijk om op de tribune een consumptie te bestellen bij deze zichtbaar aanwezige verkopers. Hier dien je direct te betalen met PIN/Credit Card. Betalen met cash is niet mogelijk!

Geen pendelbussen, kom zoveel mogelijk met de fiets/auto

Supporters die dichtbij Stadion Galgenwaard wonen worden verzocht om zo veel mogelijk met de fiets naar FC Utrecht - sc Heerenveen te komen. In verband met coronarestricties rijden er geen pendelbussen van en naar Stadion Galgenwaard.  Rondom het stadion is er voldoende parkeergelegenheid voor fietsen. Zo zal er een fietsenstalling ingericht worden op de kruising van de Weg tot de Wetenschap en de Laan van Maarschalkerweerd.

Stadion Galgenwaard = Rookvrij
Vanaf het seizoen 2020/2021 zijn alle Eredivisie- en Keuken Kampioen Divisiestadions rookvrij, zo ook Stadion Galgenwaard. Een rookvrij stadion geldt zodra het stadion wordt betreden: er mag dus niet gerookt worden op alle tribunes, toiletten, horecapunten, trappen, businessruimtes, loges en skyboxen. Waar wél mag worden gerookt, is buiten het stadion.

Meer informatie over een bezoek aan Stadion Galgenwaard in tijden van het coronavirus, kun je hier vinden.