Hake: “Özcan zorgt voor verrassende dingen”

12 augustus 2020

Trainer/coach René Hake na afloop van het oefenduel met Jong Ajax.

Jong FC Utrecht boekt vanavond een knappe overwinning op Jong Ajax. Door een treffer van Mohamed Mallahi en het doelpunt achter het standbeen van Özcan Yaşar winnen de Domstedelingen met 1-2. Na afloop spraken we met trainer/coach René Hake.

“Winnen is altijd goed, want we hebben veel gelijk gespeeld in de voorbereiding. Over het spel ben ik niet altijd tevreden. Aan het begin van de eerste helft tot aan de drinkpauze vond ik dat we slecht druk konden uitoefenen. In het tweede gedeelte van de eerste helft ging dat al beter waardoor we de bal hoog veroverden, maar daar konden we helaas geen goed vervolg aan geven.”

“Na de rust vond ik ons prima spelen. In druk zetten en in het aanvallen hebben we veel goede dingen gezien. Daarin vind ik dat we verzuimen om meer kansen te creëren. Het is daarom extra zonde dat je in die fase een goal tegen krijgt. Gelukkig weten we dat te repareren door een goede goal en weten we zelfs uiteindelijk de winst eruit te slepen door een prachtige treffer van Özcan (Yaşar, red.). Dan ben je daar heel blij mee omdat het team zich gedurende de wedstrijd goed heeft ontwikkeld.” 

Een wereldgoal van Özcan Yaşar bezorgt de Domstedelingen uiteindelijk dus de overwinning. “Özcan is een speler die in en rondom het zestienmetergebied verrassende dingen kan doen. En dit was er zo eentje!”

“Als je tegen Jong Ajax speelt weet je dat je volledige weerstand krijgt. Bij hun zag je vandaag dat zij in de tweede helft wat meer fouten gingen maken. Daar hebben wij goed van geprofiteerd in de tweede helft en ik denk dat we er nog één of meer goals hadden moeten maken.”