FC Utrecht verslaat blauwvingers

29 augustus 2020

Domstedelingen verslaan de PEC Zwolle met 0-2.

FC Utrecht speelde vandaag een vriendschappelijk oefenduel met PEC Zwolle. In het MAC³PARK stadion worden de Zwollenaren met 0-2 verslagen. Bart Ramselaar en Emil Bergström verzorgden de Utrechtse treffers.

Als een basketballer die boven iedereen uitstijgt. Zo kan je de sprong van Emil Bergström, waardoor hij de uiteindelijk de voorsprong van FC Utrecht verdubbelt, omschrijven. Bij de corner van Odysseus Velanas is het de verdediger van FC Utrecht die het hoogste springt van iedereen in het zestienmetergebied. De Zweed verlengt de bal richting de verre hoek. Doelman Michael Zetterer kan alleen maar toekijken hoe die bal in zijn doel eindigt: 0-2.

Boem Boem Bartje
Na ruim een kwartier te hebben gespeeld opent FC Utrecht de score. Gyrano Kerk zet op dat moment goed druk op de achterlijn. De rappe aanvaller verovert de bal en ziet Simon Gustafson volledig vrij staan. De aanvoerder van FC Utrecht vindt vervolgens op zijn beurt, met een heerlijk lepeltje, de vrijstaande Bart Ramselaar. Die twijfelt geen moment en haalt uit. ‘Boem Boem Bartje’ ziet vervolgens zijn schot snoeihard in de touwen eindigen: 0-1. Even later lijkt het erop dat Ramselaar zijn tweede treffer gaat maken. Na een mooie voorzet van Kerk kan de middenvelder de bal net niet genoeg richting geven.

Speelminuten
Een vriendschappelijke wedstrijd betekent veel wissel mogelijkheden. Zo begint FC Utrecht aan de tweede helft met een nieuw elftal. Twee van die namen op het veld? Dat waren Mimoun Mahi en Eljero Elia! De meest recente aanwinsten van FC Utrecht maakten vandaag hun officieuze debuut in het elftal van trainer/coach John van den Brom. Ook Joris van Overeem en Sander van de Streek maakten beide na blessureleed weer voor het eerst hun minuten. 

Aftellen
Het is voor FC Utrecht aftellen naar het begin van het nieuwe seizoen in de Eredivisie. Jong FC Utrecht opende gisteren, met een thuiswedstrijd tegen FC Eindhoven, het nieuwe seizoen in de Keuken Kampioen Divisie. De mannen van trainer/coach John van den Brom moeten nog iets langer geduld hebben. Voor hen begint het nieuwe seizoen op zaterdag 12 september met een thuiswedstrijd tegen AZ.

PEC Zwolle – FC Utrecht 0-2 (0-1)
17. Bart Ramselaar 0-1
73. Emil Bergström 0-2

Gele kaarten: Sam Kersten (PEC Zwolle), Dean Huiberts (PEC Zwolle)

Rode kaarten: -

Opstelling PEC Zwolle:
Michael Zetterer; Sal van Wermeskerken, Bram van Polen, Sam Kersten, Kenneth Paal; Clint Leemans, Dean Huiberts, Thomas Lam; Jesper Drost, Reza Ghoochannejhad (65. Mike van Duinen), Pelle Clement


Opstelling FC Utrecht:

Eerste helft:
Maarten Paes; Sean Klaiber, Tommy St. Jago, Justin Hoogma, Django Warmerdam; Adam Maher, Simon Gustafson, Bart Ramselaar; Gyrano Kerk, Adrián Dalmau, Othmane Boussaid

Tweede helft:
Thijmen Nijhuis; Mark van der Maarel, Emil Bergström, Urby Emanuelson, Leon Guwara; Joris van Overeem (68. Justin Lonwijk), Sander van de Streek, Davy van den Berg; Eljero Elia, Mimoun Mahi, Odysseus Velanas.