FC Utrecht verhuurt Jonas Arweiler aan ADO Den Haag

24 augustus 2020

Contract van Duitse spits (23) bovendien aangevuld met optie.

Aanvaller Jonas Arweiler komt dit seizoen op huurbasis uit voor ADO Den Haag. Samen met de tijdelijke overgang van de 23-jarige spits naar de mede-Eredivisionist uit de Hofstad komt een aanvulling op de overeenkomst met Arweiler. Daarin is nu een optie opgenomen die het voor FC Utrecht mogelijk maakt het tot medio 2022 lopende contract van de Duitser te verlengen tot medio 2023.

In de zomer van 2018 maakte Arweiler de overstap van Borussia Dortmund II naar Jong FC Utrecht. De aanvaller, voormalig Duits jeugdinternational, verschafte zich naar mate de tijd vorderde een basisplek in de Utrechtse beloftenploeg en was afgelopen seizoen topscorer van Jong FC Utrecht met 10 goals in 26 partijen in de Keuken Kampioen Divisie. Arweiler leverde in de vorige jaargang bovendien 9 assists af. Deze zomer maakte de voorhoedespeler de overgang van de beloftenploeg naar de A-selectie van de Domstedelingen.

“Jonas heeft zich sinds zijn komst naar Utrecht goed ontwikkeld”, zegt Technisch Directeur Jordy Zuidam van FC Utrecht. “Hij heeft na een logische aanpassingsperiode zijn plekkie verworven in de beloftenploeg en was daarin vorig seizoen een van de dragende krachten. Voor Jonas is het nu zaak zich op het hoogste niveau te manifesteren, om de volgende stappen te zetten in zijn ontwikkeling. De kans op Eredivisiespeelminuten is voor hem op dit moment in Den Haag groter dan bij FC Utrecht. Daarom is deze tijdelijke overgang er een die voor alle partijen goed en waardevol is. We wensen Jonas dit seizoen veel succes in Den Haag.”