FC Utrecht op schot tegen Excelsior

15 augustus 2020

Domstedelingen maken na de rust het verschil in oefenwedstrijd tegen Rotterdammers: 5-1.

FC Utrecht heeft zich vanmiddag (zaterdag) op overtuigende wijze ontdaan van Excelsior. In een vriendschappelijke wedstrijd achter gesloten deuren bleven alle doelpunten bewaard tot de tweede helft: 5-1.

Dwars door het centrum van de Excelsior-defensie baant hij zich een weg, Zeistenaar Odysseus Velanas. De middenvelder stormt af op keeper Maarten de Fockert en geeft de sluitpost van Excelsior het nakijken met een geplaatst schot in de bovenhoek. Voor de derde keer in een tijdsbestek van amper vijftien minuten moet de goalie de bal uit het net vissen. FC Utrecht loopt in het eerste kwartier van de tweede helft ver weg van de sparringpartner uit Kralingen: 3-0.

Mallahi en Klaiber succesvol met schoten in verre hoek
De eerste die met scherp schiet op Sportcomplex Zoudenbalch, is Mohamed Mallahi. De aanvaller zet FC Utrecht vijf minuten na de break op voorsprong met een fraai schot. Diagonaal plaatst hij de bal in de verre hoek: 1-0. Vijf minuten later is het vanuit ongeveer dezelfde hoek Sean Klaiber die raak schiet. De mee opgekomen rechtsback knalt hard raak; binnenkant paal: 2-0.

Ook voor rust kansen
En zo gaat het na de rust dus ineens hard. Toch krijgt FC Utrecht in het eerste part van de oefenpartij ook de nodige kansen. Wat te denken van een schot van Jonas Arweiler (hard, maar net over), een kopbal van diezelfde Arweiler die op de lijn wordt gekeerd, een poging van Urby Emanuelson vanuit een vrije trap die net over het doel gaat en een schot van Mallahi, die na een imponerende dribbel een prachtige actie besluit met een schot dat net naast gaat.

Dubbelslag voor Dalmau
Maar na de break is de koek ook na de drie treffers van Mallahi, Klaiber en Velanas nog niet op. De na zestig speelminuten ingevallen Adrián Dalmau doet ook nog twee duiten in het Utrechtse doelpuntenzakje. Hij maakt de 4-0 en de 5-1. Tussendoor redt Excelsior-invaller Derensili Sanches Fernandes de Kralingse eer. Hij werkt de bal van dichtbij achter keeper Fabian de Keijzer, die kansloos is op de inzet van de Rotterdammer omdat de bal nog van richting wordt veranderd.

Twee keer paal
Dat de score niet hoger oploopt dan 5-1 in het voordeel van FC Utrecht, komt onder meer omdat de Domstedelingen in de tweede helft nog tot twee keer toe de bal tegen het aluminium werken. Zo schiet Nick Venema de bal vanaf een meter of 25 snoeihard op de paal en ziet ook Gyrano Kerk een doelpoging stranden op de paal. In zijn geval is dat na een verrassend schot met de buitenkant van zijn voet.

Donderdag in Stadion Galgenwaard
De volgende vriendschappelijke wedstrijd die voor het vlaggenschip van FC Utrecht op de rol staat? Aanstaande donderdag: FC Utrecht – sc Heerenveen. Die partij wordt gespeeld in Stadion Galgenwaard en begint die dag om 21.00 uur.

FC Utrecht – Excelsior 5-1 (0-0)
50. Mohamed Mallahi 1-0
54. Sean Klaiber 2-0
63. Odysseus Velanas 3-0
69. Adrián Dalmau 4-0
85. Derensili Sanches Fernandes 4-1
90. Adrián Dalmau 5-1

Gele kaart: Herve Matthys (Excelsior).