Daniel Arzani: de vierde Aussie bij FC Utrecht

07 augustus 2020

Weet jij welke drie Socceroos de kersverse aanwinst voorgingen in de Domstad?

Aanvaller Daniel Arzani is de vierde Australiër bij FC Utrecht. De international uit Down Under treedt in de voetsporen van Tommy Oar, Adam Sarota en Michael Zullo. Dat drietal speelde in het begin van het afgelopen decennium voor de Domstedelingen.

Aanvaller Oar was de eerste voetballer uit Down Under die speelminuten maakte in de Eredivisie namens FC Utrecht. De in Southport geboren international maakte op 15 augustus 2010 zijn debuut voor de FC in de met 3-1 gewonnen wedstrijd tegen NAC Breda. Oar is tot op heden ook de Aussie met de meeste FC Utrecht-wedstrijden op zijn palmares: 117, waarvan 101 in de Eredivisie.

Twee weken nadat Oar zijn eerste speelminuten maakte in het rood-wit, debuteerde Adam Sarota voor FC Utrecht. Dat was op 29 augustus 2010, in de met 4-0 verloren uitpartij bij FC Twente. Sarota – geboren in Gordonvale, 3 caps voor de Socceroos – kwam uiteindelijk tot 53 wedstrijden namens FC Utrecht, waarvan 48 in de Eredivisie.

Michael Zullo was de derde man uit Down Under die zijn opwachting maakte in het shirt van FC Utrecht. De verdediger trok het tricot op 27 februari 2011 voor het eerst aan. Die dag speelden de Domstedelingen in Nijmegen met 1-1 gelijk tegen NEC. De international uit Brisbane speelde 36 matchen namens FC Utrecht, waarvan 34 in de Eredivisie.