Voor het eerst sinds 9 maart 2020 speelt FC Utrecht weer een competitiewedstrijd op Sportcomplex Zoudenbalch. In aanloop naar de competitiestart speelde de beloftenploeg van trainer/coach René Hake 10 vriendschappelijke wedstrijden. Jong FC Utrecht kwam in actie tegen TEC Tiel (5-2), Vitesse (3-3), Almere City FC (0-1), Excelsior (2-3), Jong OSC Lille (1-1), KVC Westerlo (2-2), Jong Ajax (2-1), Jong AZ (3-3), Jong Royal Antwerp FC (5-0) en Roda JC (1-2). Topscorer van deze voorbereiding? Dat is Mohamed Mallahi met vijf goals. Hicham Acheffay was tijdens deze oefencampagne, met vijf assists, de man van het voorbereidende werk.

Hake
Trainer/coach René Hake kijkt uit naar de start van de competitie. “Je ziet gewoon dat het team zich goed heeft ontwikkelt en dat ze ook herkenbare dingen doen die we trainen en vervolgens in de wedstrijden terug zien. Dat doet me het meeste deugd, dat ze dat heel snel hebben opgepikt. Nu gaat het erom dat we dat vertalen naar de competitie.” Die vertaling moet vandaag plaats gaan vinden, in het thuisduel met FC Eindhoven.

FC Eindhoven
De ploeg uit Eindhoven kent een gemixte voorbereiding. Zo werd er bijvoorbeeld verloren van De Graafschap (0-1), Roda JC (1-3) en MVV (0-1). Tegen TOP Oss (3-0) en in de het duel met stadsgenoot Jong PSV (1-0) pakte FC Eindhoven de winst. Het laatste duel dat het team van trainer/coach Ernie Brandts speelde moest na 44 minuten worden gestaakt. In de wedstrijd tegen VV Katwijk sloeg na een overtreding de vlam in de pan waarna er werd besloten de wedstrijd definitief te staken.

Live verslag
Om 18.45 uur wordt er vandaag (vrijdag) op Sportcomplex Zoudenbalch afgetrapt voor het eerste duel in competitieverband van het seizoen 2020/2021. De wedstrijd tussen Jong FC Utrecht en FC Eindhoven wordt live uitgezonden op FOX Sports 1. Daarnaast doet FC Utrecht via Twitter live verslag van de hele wedstrijd.

 

 

 

Bekijk hier de special over de voorbereiding van Jong FC Utrecht!