Zanger Dennis Kroon treedt namens FC Utrecht op voor bewoners Bilthovens zorgcentrum De Bremhorst

09 april 2020

“Heel bijzonder”, zei Dennis Kroon woensdagmiddag 8 april, vlak voordat hij ging optreden voor de ruim tachtig bewoners van zorgcentrum De Bremhorst in Bilthoven. De zanger had het daarbij niet bij voorbaat over zijn vocale kwaliteiten, maar over de kans die hij kreeg met het eerste FC Utrecht Binnentuin Concert een bijdrage te leveren aan het welzijn van de ouderen. “Dit is een tijd van sentiment en van grote eenzaamheid en dat treft deze mensen extra hard”, zei de geboren Utrechter, die onder meer bekend is van zijn deelname aan het tv-programma The Voice of Holland.

Geheel belangeloos
“FC Utrecht vroeg mij hier te komen zingen en als supporter van de club kon ik natuurlijk geen ‘nee’ zeggen”, aldus Dennis. “Ik had vele jaren een seizoenkaart, maar helaas heb ik daarvoor vanwege mijn werk en gezinsleven in het weekend bijna geen tijd meer.” Net als bij het Kerstdiner voor 200 eenzame ouderen, afgelopen december, trad de zanger in Bilthoven geheel belangeloos op. Dat deed ook Maurice Zwezereijn, die met zijn bedrijf Remotive het geluid bij het optreden verzorgde.

En dat geluid moest goed zijn, want de optredens vonden in de open lucht plaats. Dennis zong eerst een half uur in de tuin van De Bremhorst voor bewoners die (veelal in hun rolstoel) of buiten van de zanger konden genieten en voor hen die aan de tuinkant van het complex hun kamer hebben. Daarna verhuisden de geluidstechniek en de zanger naar de voorzijde van het gebouw, waar andere bewoners in hun kamers en vanaf hun balkons het publiek vormden.

FC Utrecht-DE sjaals
De bewoners, die allemaal voor dit Binnentuin Paasconcert FC Utrecht/Jacobs Douwe Egberts sjaals en ook nog fleurige plantjes gedoneerd door Zorgkwekerij Bloei voor de binnentuin kregen overhandigd, genoten zichtbaar van de veelal Amerikaanse standards (van onder anderen Frank Sinatra, Bill Withers en Nat King Cole) die Dennis ten gehore bracht. De muzikale middag werd feestelijk afgesloten met ‘lang zal ze leven’ speciaal voor een jarige bewoner die zichtbaar genoot.

‘Doe de mensen graag een plezier’
Net als de toehoorders genoot ook Dennis Kroon zelf erg van het optreden. “Weet je, het is nu natuurlijk erg rustig in mijn werk en dan kun je wel zitten klagen, maar je kunt ook iets gaan doen en dan bij voorkeur samen”, zei hij na afloop. “Wat wij met zijn allen hebben, heet niet voor niets samenleving. Bovendien; ik kan toch niet stil zitten en doe deze mensen graag een plezier.”

Na dit geslaagde eerste zogeheten ‘Binnentuin Concert’ gaat FC Utrecht meer van dit soort evenementen ‘voor ouderen en vanuit het hart’ organiseren. Met andere (Utrechtse) artiesten en bij andere verzorgingscentra in stad en regio.