Worldwide: Veldwijk in zijn sas in Zuid-Korea

22 april 2020

Deze week in FC Utrecht Worldwide: Stijn Vreven, Lars Veldwijk, Dave Bulthuis en transferupdates.

Oud-spelers van FC Utrecht. Je komt ze, zeker als je een béétje goed zoekt, overal ter wereld tegen. In de rubriek FC Utrecht Worldwide zoomen we elke week in op enkele voormalige FC Utrecht-spelers en hoe het hen nu vergaat. Vandaag: Stijn Vreven spreekt van een trieste dag voor het Belgische voetbal na het faillissement van Sporting Lokeren, Dave Bulthuis en Lars Veldwijk maken zich op voor een competitieherstart in Zuid-Korea en transferupdates.

Voor oud-speler van FC Utrecht Stijn Vreven is zijn periode als trainer bij Sporting Lokeren abrupt tot een einde gekomen. De club van de rechtsback van weleer is namelijk failliet gegaan. Sporting Lokeren, waarvoor in het verleden onder anderen oud-voetballers van FC Utrecht Steve De Ridder en Cyriel Dessers uitkwamen, is nochtans een naam die ook in Nederland bij veel voetballiefhebbers ongetwijfeld wel een belletje doet rinkelen. “Dat een club als Lokeren verdwijnt uit het profvoetbal is bijna niet te vatten”, vertelde Vreven in Gazet van Antwerpen. “Een club met zo’n historie. Het is een trieste dag voor het Belgische voetbal.”

Bulthuis en Veldwijk mogelijk snel aan de bak
In Duitsland wordt er, in tegenstelling tot in Nederland, door de profclubs weer getraind. Dit houdt in dat voor de oud-spelers van FC Utrecht Simon Makienok (Dynamo Dresden), Timo Letschert (Hamburger SV), en Christian Dorda (KFC Uerdingen 05) de bal weer rolt; al staan er nog geen wedstrijden gepland. Dat kan mogelijkerwijs snel gaan veranderen.

In Zuid-Korea is het de clubs inmiddels weer toegestaan oefenduels te spelen. De K League kan wellicht in mei worden hervat en als dat gebeurt, is het de eerste Aziatische competitie die sinds de coronacrisis weer wordt opgepakt. In dat geval mogen voormalig FC Utrecht-voetballers Dave Bulthuis (Ulsan Hyundai) en Lars Veldwijk, die tegenwoordig voor Jeonbuk Hyundai Motors speelt, dus aan de bak. Aan de faciliteiten bij zijn club kan het alvast niet liggen, vertelt Veldwijk in Voetbal International. “Weinig clubs kunnen tippen aan wat wij hier hebben: een eigen trainingscomplex met drie grasvelden, een kunstgrasveld en een indoorhal, een zwembad waarin je kunt hardlopen, een sauna, een ijsbad, een warmtebad”, aldus de spits. “Onze gym, die nu helemaal vernieuwd wordt, heeft de omvang van een grote sportschool. Het is waanzinnig.”

Nieuwe clubs voor Zwartjens en Mulder
Bij SV Spakenburg krijgt oud-speler Tim Brinkman van FC Utrecht komend seizoen gezelschap van voormalig Jong FC Utrecht-verdediger Robin Zwartjens. De achterhoedespeler wordt door De Blauwen overgenomen van Jong ADO Den Haag. Tot het keurkorps van SV Spakenburg behoren ook onder anderen oud-jeugdspelers van FC Utrecht Jasper Beekhuis, Marvin Renfurm – hij vertrekt naar VV Hoogland - en Hero van Lopik. SV Spakenburg heeft voor komend seizoen ook voormalig FC Utrecht-goalie Menno Heus vastgelegd. Hij komt over van FC Lienden.

Ook voormalig Jong FC Utrecht-voetballer Rick Mulder haalde de headlines afgelopen week. De middenvelder is verkast van het Belgische Royal Cappellen FC naar SV TEC uit Tiel, dat komend seizoen wordt getraind door voormalig FC Utrecht-spits Hans van de Haar.

Volgende week aflevering 82 van deze rubriek!