Worldwide: Van der Meer en Janssen stimuleren elkaar

08 april 2020

Deze week in FC Utrecht Worldwide: vooral veel linksbacks in de schijnwerpers.

Oud-spelers van FC Utrecht. Je komt ze, zeker als je een béétje goed zoekt, overal ter wereld tegen. In de rubriek FC Utrecht Worldwide zoomen we elke week in op enkele voormalige FC Utrecht-spelers en hoe het hen nu vergaat. Vandaag: updates over de linksbacks Robin van der Meer, Yannick Cortie en Jeff Hardeveld, maar ook nieuws over Atam Koroglu, Shayne Pattynama en Anthony Berenstein.

Ze hadden het allebei zonder enige twijfel graag anders gezien, FC Utrecht’s Willem Janssen en oud-speler van FC Utrecht Robin van der Meer, die tegenwoordig uitkomt voor Excelsior. Feit is dat de voormalig ploeggenoten elkaar nu weer met zeer grote regelmaat treffen in Zeist; en juist de aanleiding daarvoor, daarin zit ‘m het onplezierige: blessures. Opvallend genoeg trouwens liepen zij die allebei op in een bekerduel met FC Eindhoven; Van der Meer met Excelsior in de tweede ronde, Janssen met FC Utrecht in de achtste finale. “We zitten in dezelfde situatie en trekken samen op. Dat scheelt wel”, zegt Van der Meer op de website van Excelsior over het opnieuw samenwerken met Janssen. “Je kunt elkaar aanmoedigen en stimuleren. We zijn allebei flink competitief, dus dat is lekker.”

Van der Meer heeft zijn zinnen erop gezet er vanaf de start van de nieuwe jaargang weer bij te kunnen zijn in Kralingen. “Je blijft echter afhankelijk van je knie, als die morgen ineens volloopt met vocht, heb je een andere situatie”, zegt de linksback die tot 35 officiële partijen is gekomen in het shirt van FC Utrecht. “Er kan altijd iets misgaan, maar ik ben positief en bovendien houden ze ons hier goed in de gaten.”

Koroglu klaar voor nieuwe uitdaging
Iemand die de voorbije tijd op het vlak van blessures ook het nodige voor de kiezen kreeg, is Yannick Cortie. De linkervleugelverdediger die 9 keer uitkwam voor het vlaggenschip van FC Utrecht stapt na dit seizoen over van IJsselmeervogels naar SteDoCo. Op zijn beurt aast ook Atam Koroglu op een transfer. De sluitpost, 40 jaar inmiddels, vertrekt na vier jaargangen bij OFC uit Oostzaan. “Mensen denken al gauw ‘oh, hij is al 40’. Maar mensen die mij kennen, weten dat ik keihard train”, zegt Koroglu over zijn ambitie om ook na deze jaargang op een zo hoog mogelijk niveau te keepen. “Dit seizoen heb ik ook laten zien dat ik het niveau nog prima aan kan”, aldus Koroglu, die 1 partij in de hoofdmacht van FC Utrecht speelde. Dat was de bekerwedstrijd Roda JC – FC Utrecht op 26 januari 2001, toen de Amersfoorter na tien minuten in het veld kwam als vervanger van Harald Wapenaar.

Contractnieuws uit Almelo en Velsen Zuid
Tijdens de laatste dagen van maart kwam er bij veel clubs nieuws naar buiten over contracten van spelers die al dan niet werden verlengd. Heracles Almelo maakte bekend de optie in het contract van Jeff Hardeveld te lichten, waardoor de linksback die 25 keer voor FC Utrecht uitkwam tot medio 2021 onder contract staat in Almelo. Telstar verlengde de samenwerking met twee oud-voetballers van FC Utrecht; Shayne Pattynama blijft tot in elk geval medio 2021 bij de Witte Leeuwen, Anthony Berenstein tekende in Velsen Zuid bij tot medio 2022.

Volgende week aflevering 80 van deze rubriek!