Worldwide: Haller houdt via Facetime contact

29 april 2020

Deze week in FC Utrecht Worldwide: Sébastien Haller, Bob Schepers en John O’Brien.

Oud-spelers van FC Utrecht. Je komt ze, zeker als je een béétje goed zoekt, overal ter wereld tegen. In de rubriek FC Utrecht Worldwide zoomen we elke week in op enkele voormalige FC Utrecht-spelers en hoe het hen nu vergaat. Vandaag: Family man Sébastien Haller, Bob Schepers’ carrièreswitch en Dr. John O’Brien.

In tijden waarin er vrijwel nergens getraind wordt, laat staan dat er wedstrijden op de rol staan, maken diverse voetballers graag tijd voor een praatje met een verslaggever van de media-afdeling van hun club. Zo ook Sébastien Haller, die op de site van zijn club West Ham United vertelt over hoe hij omgaat met de coronacrisis. “Het gaat okay”, zegt de Fransman. “Mijn familie is gezond en dat is voor mij op dit moment het belangrijkste van alles. Door de huidige omstandigheden hebben mijn vrouw en ik onze families al enige tijd niet gezien. Normaliter komen ze elke twee, drie weken deze kant op. Nu kan dat niet. We hebben nu veel contact met elkaar via Facetime. Zo kunnen onze ouders ons zien, en hun kleinkinderen.” Haller, die er jarenlang lustig op los scoorde in het shirt van FC Utrecht, probeert de situatie zo positief mogelijk te benaderen. “In een normale situatie had ik lang niet zo veel tijd met mijn gezin kunnen doorbrengen als nu. Ik zie de kinderen nu opgroeien, geniet daarvan en probeer mijn gezin te beschermen.”

Ooit voetballer, nu rapper
Een andere oud-speler van FC Utrecht haalde deze week het nieuws. Niet vanwege zijn recente voetbalprestaties, maar omdat hij tegenwoordig aan de weg timmert als rapper: Bob Schepers. De ex-aanvaller van FC Utrecht zette in 2015 een punt achter zijn profloopbaan en is nu bekend onder zijn artiestennaam Bobbang. “Ik kan helaas niet zingen, dus ben ik gaan rappen”, zegt hij tegen NOS. “Maar ik schrijf alles wel zelf. Dat talent heb ik misschien wel van mijn oma meegekregen, die maakte vroeger dichtbundels voor de kerk. Heel iets anders natuurlijk, maar dat fascineerde me wel altijd. Vooral na tegenslagen heb ik veel geproduceerd, zoals de periode waarin het uitging met mijn vriendin. Mijn nummer Droom is ook heel persoonlijk, hoe ik aan mijn moeder vertel dat ik stop met voetballen.” Benieuwd naar dat nummer? Beluister het HIER.

Dr. John O’Brien
Op de website van de Amerikaanse voetbalbond verscheen afgelopen week een groot interview met John O’Brien. De aanleiding voor dat artikel: het was op 22 april precies 22 jaar geleden dat oud-speler van FC Utrecht zijn debuut maakte in de nationale ploeg van de Verenigde Staten. “Ik ben gestopt met voetbal toen ik 29 jaar was”, verhaalt O’Brien. “Ik had graag nog een jaar of vijf doorgespeeld, zeker ook omdat ik gedurende mijn loopbaan vanwege blessures behoorlijk wat wedstrijden moest missen. Ik heb Champions League gespeeld, Olympische Spelen, de WK’s van 2002 en 2006. Dat waren mooie piekmomenten. Maar ik was niet zo constant als ik had gewild, en mijn loopbaan duurde ook minder lang dan ik had gehoopt. Na zijn spelersloopbaan schoof O’Brien aan in de schoolbanken. En met succes. O’Brien haalde meerdere diploma’s en is sinds kort afgestudeerd in klinische psychologie aan de California School of Professional Psychology in San Francisco. Je kunt de oud-voetballer nu dus Dr. John O’Brien noemen. “Ik vind het heel leuk om met onder meer sporters te werken aan hun mentale gezondheid”, zegt de middenvelder van weleer.

Volgende week aflevering 83 van deze rubriek!