Online editie Gala voor het Kind brengt ruim 11.000 euro op

29 april 2020

Steuntje in de rug voor een aantal ondernemers in Utrecht die het zwaar hebben vanwege het coronavirus.

De online editie van Gala voor het Kind, die afgelopen zondag werd gehouden in Stadion Galgenwaard en vanuit daar via een livestream op social media werd aangeboden, is door ruim 16.000 mensen bekeken en heeft ruim 11.000 euro opgebracht. Daarmee is het een meer dan geslaagde avond geworden, gehouden om een aantal ondernemers in Utrecht die het zwaar hebben vanwege het coronavirus een steuntje in de rug te kunnen bieden.

Om precies 20.00 uur trapte trainer/coach John van den Brom van FC Utrecht het evenement af door het woord tot de kijker te richten. Daarna volgde een optreden van het muzikale duo ‘The ForEverly Brothers’. Na dit optreden volgde een videoboodschap van Burgemeester Jan van Zanen van Utrecht waarin hij de kijkers een hart onder de riem stak. “Samen slaan we ons hier doorheen”, aldus Van Zanen in de live uitzending, die via onder meer de Facebookpagina van FC Utrecht te zien was en dik 16.000 kijkers trok.

Presentator Harold Verwoert kondigde daarna een breed scala van artiesten aan, zoals Louisa Verwoert, DJ Dos Sàntos, Fabienne Juliette, Bart Juwett, Michael Oomen, Ingrid Simons en Bryan B. En dat alles met op de achtergrond het prachtige Stadion Galgenwaard als decor.

Via een online veiling kon geboden worden op gave veilingitems, zoals een FC Utrecht-wielrenfiets, een door alle spelers gesigneerd voetbalshirt, in 3D geprinte Domtorens en een door kunstenaar Ton Pret beschilderde voetbal.