Nieuw FC Utrecht-contract voor Odysseus Velanas

17 april 2020

Aflopende overeenkomst van Zeistenaar (21) met twee seizoenen verlengd.

Het aflopende FC Utrecht-contract van Odysseus Velanas is met twee seizoenen verlengd. De 21-jarige middenvelder uit Zeist ligt daardoor nu tot medio 2022 vast bij de FC uit de Domstad. In de nieuwe overeenkomst is bovendien een optie op verlenging van de samenwerking tot medio 2023 opgenomen.

Velanas speelde voor vv Jonathan in Zeist voordat hij neerstreek bij FC Utrecht. In Utrecht doorliep hij vervolgens de jeugdopleiding en maakte hij op 20 augustus 2017 zijn debuut in de Eredivisie. De voormalig jeugdinternational van Oranje Onder 17, Oranje Onder 18 en Oranje Onder 19 speelde in de jaargang 2019/2020 een half seizoen op huurbasis voor Helmond Sport, om in de Domstad vervolgens weer bij de beloftenkern aan te sluiten.

Dit seizoen speelde Velanas in 27 van de 29 Keuken Kampioen Divisie-wedstrijden die Jong FC Utrecht tot nu toe afwerkte. De Zeistenaar miste enkel FC Den Bosch-thuis vanwege een schorsing en De Graafschap-uit omdat hij op dat moment met de A-kern op trainingskamp was in Spanje. Velanas maakte dit seizoen 7 goals en bereidde 6 treffers voor.

“Odysseus heeft in zijn ontwikkeling de afgelopen periode goede stappen gezet”, geeft Technisch Directeur Jordy Zuidam van FC Utrecht aan. “Hij is een vaste waarde in Jong FC Utrecht en trainde de laatste tijd mee met het eerste elftal. We zijn er blij mee dat we de samenwerking met Odysseus hebben verlengd en hebben er vertrouwen in dat we samen met hem de komende tijd de volgende stappen gaan zetten.”