Binnenkort duidelijkheid gevolgen van verbod betaald voetbal tot 1 september

22 april 2020

KNVB in gesprek met de clubs over de afwikkeling van het seizoen.

Het kabinet heeft gisteren (dinsdag) bekendgemaakt dat evenementen met een vergunningsplicht, waar ook de wedstrijden in het betaald voetbal onder vallen, tot 1 september geen doorgang kunnen vinden. Naar aanleiding van deze maatregel is KNVB voornemens de competitie 2019/2020 niet verder uit te spelen. Op korte termijn wordt duidelijk hoe de afwikkeling van het huidige seizoen in de Eredivisie, TOTO KNVB Beker en de Keuken Kampioen Divisie eruit gaat zien.

De KNVB heeft hierover eerst contact met de UEFA, waarna er vrijdagmiddag een gesprek volgt met de clubs over de gevolgen van het verbod op het betaalde voetbal tot 1 september.

“Tot die tijd moeten we afwachten hoe het seizoen afgerond gaat worden”, zegt Algemeen Directeur Thijs van Es. “De gesprekken met de KNVB en clubs gaan over de sportieve afronding van het huidige seizoen, maar bijvoorbeeld ook over de consequenties rondom gekochte (seizoen)kaarten. Samen met de andere Eredivisieclubs wordt er gesproken over een uniforme aanpak voor publieke (seizoen)kaartkopers wat betreft de gemiste wedstrijden. Het verbod op het betaalde voetbal is natuurlijk een ingrijpend besluit voor de voetbaltak, maar in het belang van de volksgezondheid uiteraard te begrijpen. Samen moeten we hier uit komen.”

Binnenkort wordt hierover meer duidelijkheid verwacht. Seizoenkaarthouders en losse kaartkopers worden hierover persoonlijk geïnformeerd via e-mail. Leden van FC Utrecht Business ontvangen op het moment dat er meer duidelijk is informatie via de Business Nieuwsbrief en de Business Club App.