Zure nederlaag voor FC Utrecht O19

22 september 2019

Utrechters kunnen op Zoudenbalch niet voorkomen dat de punten met PSV O19 mee naar Eindhoven gaan (0-1).

Een zure nederlaag voor FC Utrecht O19. De Domstedelingen verloren op eigen veld met 0-1 van PSV O19. De Eindhovenaren haalden het maximale uit de mogelijkheid die ze in Utrecht kregen.

Het duurde tot de 43e minuut voordat PSV O19 voor het eerst gevaarlijk werd voor het doel van FC Utrecht O19-doelman Wessel Speel. De bal ging voorlangs, zodat het geen gevolgen had voor de thuisploeg.

De hele eerste helft zagen de toeschouwers op het zonovergoten Sportcomplex Zoudenbalch twee ploegen die behoorlijk aan elkaar gewaagd waren. Beide zochten naar openingen. Dat leverde mogelijkheden op, maar meer ook niet. Tot die eerste echte kans voor de Eindhovenaren, dan. Tegen het einde van de eerste helft meldde scheidsrechter Rob Wassink zich bij de Utrechtse bank, met een lichte blessure. Met wat knip- en plakwerk werd de leidsman weer opgelapt en kon de wedstrijd verder.

Bij de rust stond het 0-0. En weer terug in de kleedkamer legde trainer Robert Wijnands de vinger op de zere plekken: het tempo moest verder omhoog, de passing moest zuiverder en zijn spelers moesten méér oog hebben voor elkaar, om zo de verdediging van PSV te slechten.

Yassine Tekfaoui had de voorsprong op een gegeven moment op zijn schoen, maar bleef zonder succes. Hij koos ervoor om te schieten, waar een omtrekkende beweging om de doelman heen misschien een betere optie was. En zoals altijd: als je zelf niet scoort, scoort de tegenstander, ook nu. Na ruim een uur spelen kwam PSV niet verdiend en vooral onnodig op voorsprong. Matig ingrijpen op het middenveld bood de gasten gelegenheid om op te stomen, het strafschopgebied in. De afgeslagen bal belandde voor de voeten van Nigel Thomas en hij schoot de bal binnen. Een weggegeven goal, die gewoon niet nodig was. Maar ja, het kwaad was al geschied.

De thuisploeg ging op zoek de aansluiting, maar vond steeds maar niet de juiste manier om het doelman Bodak lastig te maken. Pas in blessuretijd was er opwinding voor zijn doel, toen achtereenvolgens Özcan Yasar, Jaden Airewele en tenslotte Denso Kasius kansrijk waren. Maar het was niet aan het drietal besteed en zo eindigde de wedstrijd in mineur voor de thuisploeg. PSV boekte een lelijke doch zakelijke overwinning, en kon de 3 punten bijschrijven. Juist aan zakelijkheid ontbrak vandaag bij de Utrechtse ploeg. Daar bewijst het team zichzelf een slechte beurt, nietwaar Robert Wijnands?

"Ja, ik vond dat we vandaag een onnodige en zure nederlaag te slikken kregen. PSV is niet of nauwelijks kansrijk geweest. Op één moment na: één kans, één goal. Hoe zakelijk wil je het hebben? De opluchting aan Eindhovense kant was merkbaar groot. Wij hebben nagelaten om onszelf te belonen en PSV pijn te doen. Als daar gelegenheid voor was, was het vanmiddag. Wij waren slordig en bij ons ontbrak de zakelijkheid. We hebben hard gewerkt maar het resultaat is er niet. Een slechte beurt, inderdaad."

Aanstaande woensdag, 25 september, speelt FC Utrecht O19 de thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag O19. De wedstrijd begint om 19.00 uur en de toegang is gratis.

FC Utrecht O19 - PSV O19 0-1
56. Nigel Thomas 0-1

FC Utrecht O19

Wessel Speel, Denso Kasius, Rick Meissen, Ruben Kluivert, Djevencio van der Kust, Nathan Holder (67. Raymond Huizing), Rivillino Neslo (65. Özcan Yasar), Yuya Ikeshita (84. Sam Tel), Fabio Hendriksen, Oussama Alou (86. Jaden Airewele), Yassine Tekfaoui (72. Niciano Grootfaam)