Worldwide: Knokker Oar weer fit en vol vertrouwen

25 september 2019

Deze week in FC Utrecht Worldwide: updates over onder anderen Tommy Oar, Nicolas Gavory en Lukas Görtler.

Oud-spelers van FC Utrecht. Je komt ze, zeker als je een béétje goed zoekt, overal ter wereld tegen. In de rubriek FC Utrecht Worldwide zoomen we elke week in op enkele voormalige FC Utrecht-spelers en hoe het hen nu vergaat. Vandaag: het vertrouwen is terug bij Tommy Oar, die na een lange revalidatieperiode precies op tijd fit is voor de start van het nieuwe seizoen plus updates over Nicolas Gavory in België en Lukas Görtler in Zwitserland.

Het zat hem de afgelopen periode bepaald niet mee. Tommy Oar, international van Australië met naast een periode bij FC Utrecht ook avonturen bij het Engelse Ipswich Town en het Cypriotische APOEL Nicosia op zijn voetbalcv, worstelde Down Under met een blessure. Maar nu is de aanvaller van Central Coast Mariners fit en klaar om de supporters van ‘CCM’ te laten genieten. “Vanwege mijn blessures kon ik het team afgelopen seizoen niet helpen. Dat was frustrerend voor mij”, aldus Oar, die 117 officiële wedstrijden heeft gespeeld voor FC Utrecht. “Samen met de medische staf heb ik ook tijdens de periode waarin de competitie stillag hard gewerkt om mezelf volledig fit te krijgen. Sinds de start van deze voorbereiding voel ik me heel goed en train ik volledig mee en speel ik alle wedstrijden. Het ziet er allemaal goed uit voor dit seizoen. Ik voel me meer zelfverzekerd dan ooit.”

“De afgelopen seizoenen waren teleurstellend voor Central Coast Mariners. We willen de fans iets geven om voor te juichen en ik denk dat we veel kwaliteit in onze selectie hebben”, zei Oar. “We zijn fit, hongerig en ik denk dat het een kwestie van tijd is tot ons geloof in eigen kunnen zich uitbetaalt. We willen een statement maken en de club terugbrengen naar waar die hoort.” Daarmee kunnen de Mariners dan op 12 oktober beginnen. Die dag begint voor Oar’s team het nieuwe seizoen in de Australische A League met een uitwedstrijd tegen Western Sydney Wanderers.

Gavory sleutelspeler voor koploper Standard Luik
Bij het in topvorm verkerende Standard Luik is de voorbije zomer van FC Utrecht overgekomen Nicolas Gavory één van de sleutelspelers. De Fransman stond in de basis bij alle negen officiële partijen die de roodhemden dit seizoen tot nu toe speelden en er is slechts één voetballer die op dit moment méér speelminuten maakte voor de club uit Luik deze jaargang. Met assists tegen Excelsior Moeskroen (4-1) en KAS Eupen (3-0) leverde Gavory ook een bijdrage een de niet geringe Luikse doelpuntenproductie. Standard bezet, na acht speeldagen in de Belgische hoogste klasse, de eerste plaats van het klassement en ging in de groepsfase van de Europa League goed van start met een 2-0 thuiszege op Vitoria Guimarães.

Nicolas Gavory is zijn periode bij Standard Luik uitstekend gestart.

Görtler heeft z’n eerste goal te pakken
Middenvelder Lukas Görtler heeft zijn eerste doelpunt in het shirt van FC St. Gallen gemaakt. De Duitser, die afgelopen zomer de overstap van FC Utrecht naar de club uit Zwitserland maakte, scoorde afgelopen weekend de 2-0 in de wedstrijd tegen Servette. Görtler stond in tot nu toe alle Super League-wedstrijden in de basis voor zijn nieuwe club, die na zeven speeldagen op plaats vier van de ranglijst staat.

Lukas Görtler heeft zich met FC St. Gallen gepositioneerd in de subtop van de Zwitserse Super League.

Volgende week aflevering 55 van FC Utrecht Worldwide!