Worldwide: Kali door DeadlineDay-deal op avontuur

04 september 2019

Deze week in FC Utrecht Worldwide: oud-spelers van FC Utrecht die vlak voor het sluiten van de transfermarkt van club wisselden.

Oud-spelers van FC Utrecht. Je komt ze, zeker als je een béétje goed zoekt, overal ter wereld tegen. In de rubriek FC Utrecht Worldwide zoomen we elke week in op enkele voormalige FC Utrecht-spelers en hoe het hen nu vergaat. Vandaag: transfers voor Anouar Kali, Oussama Zamouri, Aleksandar Bjelica en Marko Vejinovic.

Terwijl de laatste uurtjes van de zogeheten Deadline Day – de laatste dag van de zomertransferperiode – wegtikten, sloeg Royal Excelsior Virton toe. En ook direct in drievoud. Oud-speler Anouar Kali van FC Utrecht was één van de drie last minute aanwinsten van de club die ‘Small town, big dreams’ heeft als motto. Virton, een plaatsje met zo’n 11 duizend inwoners in de Belgische provincie Luxemburg, is de rest van dit seizoen de uitvalsbasis van Kali. De middenvelder, die verdeeld over meerdere periodes tot 80 officiële duels namens FC Utrecht kwam, wordt tot en met het einde van deze jaargang door Royal Excelsior Virton gehuurd van NAC Breda. Kali’s nieuwe ploeg speelt in de Eerste Klasse B; op het tweede niveau van België dus.

Anouar Kali als speler van FC Utrecht in duel met NAC Breda, dat de middenvelder nu heeft verhuurd aan Royal Excelsior Virton.

Zamouri over de grens, Bjelica keert juist terug
Eerder op de dag, afgelopen maandag, was Oussama Zamouri in het nieuws. De voormalig jeugdspeler van FC Utrecht, die de voorbije seizoenen met Telstar en FC Dordrecht in de Keuken Kampioen Divisie actief was, ging ook de grens over. Hij werd gepresenteerd door Oxford United, dat door Zamouri tijdens een stage overtuigd werd van zijn kwaliteiten. Een andere oud-voetballer van FC Utrecht maakte juist een DeadlineDay-move waardoor hij terugkeert op de Nederlandse velden; Aleksandar Bjelica wordt door ADO Den Haag voor de rest van dit seizoen van het Poolse Korona Kielce gehuurd.

Aleksandar Bjelica duelleert in een partij tegen FC Groningen. De oud-speler van FC Utrecht is, nu ADO Den Haag hem huurt van Korona Kielce, terug in de Eredivisie.

Vejinovic opnieuw naar Polen
En dan was er enkele dagen eerder ook nog nieuws over Marko Vejinovic. De middenvelder, die tijdens zijn Utrechtse periode nog Marko Matic heette, heeft AZ nu definitief verruild voor Arka Gdynia. Die Poolse club huurde Vejinovic tijdens de tweede helft van de voorbije jaargang al van de Alkmaarders en heeft de ex-jeugdinternational nu voor drie seizoenen vastgelegd. Arka Gdynia komt uit in de Ekstraklasa, de hoogste divisie van Polen. In die competitie speelde Vejinovic tot nu toe, inclusief vorig seizoen, 15 matchen en daarin was hij goed voor 5 goals. Dat scorende vermogen kan het om lijfsbehoud strijdende Arka Gdynia goed gebruiken.

Marko Vejinovic als jeugdspeler van FC Utrecht. Tegenwoordig speelt hij in de hoogste divisie van Polen met Arka Gdynia.

Volgende week aflevering 52 van FC Utrecht Worldwide!