Worldwide: Heerings schittert in Indiase sterrencompetitie

18 september 2019

Deze week in FC Utrecht Worldwide: updates over onder anderen Kai Heerings, André Krul en Nacer Barazite.

Oud-spelers van FC Utrecht. Je komt ze, zeker als je een béétje goed zoekt, overal ter wereld tegen. In de rubriek FC Utrecht Worldwide zoomen we elke week in op enkele voormalige FC Utrecht-spelers en hoe het hen nu vergaat. Vandaag: Kai Heerings aan de slag in de Indian Super League, ook Kevin Tano en André Krul gaan buitenlandse uitdagingen aan en voor Nacer Barazite spant het er de komende weken in Thailand om.

Een overeenkomst tussen Alessandro Del Piero, Robert Pires, Marco Materazzi, David Trezeguet, Roberto Carlos en Nicolas Anelka? Allemaal kwamen ze uit in de Indian Super League. In die competitie, ook wel ISL genoemd, is vanaf nu ook Kai Heerings actief. De oud-speler van FC Utrecht heeft zich namelijk verbonden aan NorthEast United FC, een ploeg die in alle tot nu toe georganiseerde seizoenen – vijf zijn er afgerond, de zesde jaargang staat voor de deur – van de partij was in de Indiase sterrencompetitie. De ISL is in het leven geroepen om het professionele voetbal in India, een land met zo’n 1,3 miljard inwoners, op de kaart te zetten.

En Heerings? Heerings, goed voor 70 officiële wedstrijden in het eerste elftal van FC Utrecht, is één van de grote uithangborden van één van de tien aan die competitie deelnemende teams. Want zo werkt het daar: per team worden enkele spelers van bij voorkeur zo veel mogelijk naam en faam worden aangetrokken om, omringd door ‘locals’, aanzien te geven aan de league. Met die wetenschap valt het te verklaren dat zijn nieuwe club in de presentatievideo van Heerings groot aankaart dat hij ‘Coming straight from the Eredivisie’ is. De Nederlandse competitie geniet in India immers veel aanzien. In hoeverre Heerings NorthEast United FC naar een succesvol seizoen kan loodsen, is nog even afwachten. De ISL begint eind oktober.

Tano naar Cyprus, Krul strijkt neer in Duitsland
In de tweede divisie van Cyprus, de zogeheten B’ Kategoria, is naast voormalig FC Utrecht-jeugdspeler Mitchell Schet nog een oud-jeugdvoetballer van FC Utrecht neergestreken: Kevin Tano. Na periodes bij onder meer Royal Antwerp FC (België), Maccabi Herzliya (Israël), SV Horn (Oostenrijk) en Kemi Kings (Finland) heeft de aanvaller nu getekend voor Akritas Chloraka. Ook ex-speler van FC Utrecht André Krul heeft emplooi gevonden over de grens. De sluitpost, die al in onder meer Malta, Colombia, Puerto Rico, Japan en Australië onder de lat stond, heeft zich verbonden aan Alemannia Aachen. Met dat team komt Krul uit in de Regionalliga West, op het vierde niveau van Duitsland.

Weken van de Waarheid voor Barazite
Met Buriram United is Nacer Barazite in de qua populariteit bepaald niet te onderschatten Thaise competitie en toernooien nog op alle fronten in de race om de prijzen. Met nog vier speeldagen te gaan in de Thai League 1 bedraagt de achterstand van de ploeg van Barazite op koploper Chiangrai United twee punten. De landstitel is dus nog goed in zicht voor Barazite en co, die bovendien vandaag (woensdag 18 september) in actie komen in de halve finale van de Thaise FA Cup én op zaterdag 28 september de finale spelen van de Thaise League Cup. Het zijn dus de Weken van de Waarheid voor de ploeg van Barazite, die voor FC Utrecht tot 92 officiële optredens kwam en onder meer Stadion Galgenwaard in extase bracht door de winnende penalty te scoren in de bloedstollend spannende finale van de play-offs om Europees voetbal tegen AZ.

Volgende week aflevering 54 van FC Utrecht Worldwide!