Speler van de Maand Augustus: Gyrano Kerk

05 september 2019

Ook in het seizoen 2019/2020 organiseren Tiger & Tigergirl een verkiezing voor de beste FC Utrecht-speler van de maand. Alle Junior Tigers kunnen via de website van FC Utrecht stemmen op hun favoriete speler en kans maken op een meet-and-greet. Junior Tiger Owen van Veenendaal (9 jaar) had de eer om de award van de maand augustus uit te reiken aan de winnaar Gyrano Kerk.

Owen, zelf keeper bij PVCV uit Vleuten, kwam samen met zijn vader en broertje Ian naar Sportcomplex Zoudenbalch om Gyrano het goede nieuws vertellen. Naast de award had Owen enkele goede vragen voorbereid die hij aan de aanvaller van FC Utrecht wilde stellen.

Iedere twee weken bezoekt Owen samen met zijn vader de thuiswedstrijden van FC Utrecht en geniet hij van de acties en snelheid van de aanvaller van FC Utrecht. Daarnaast was Kerk erg belangrijk voor het team in de eerste maand van de competitie. Owen was benieuwd met wie zijn favoriete speler de beste klik heeft in het elftal. Gyrano vertelde dat hij de beste klik heeft met rechtsback Sean Klaiber. Allebei staan ze aan de rechterkant en weten ze precies hoe ze elkaar moeten inspelen. Het is een hartstikke gevaarlijk duo voor de tegenstanders!

Owen was benieuwd welke goal de aanvaller zelf het mooiste vond die hij tot nu toe heeft gemaakt in het shirt van FC Utrecht. Gyrano heeft al veel doelpunten gescoord voor FC Utrecht en moest goed nadenken. Uiteindelijk koos de aanvaller voor de goal tegen Heracles Almelo vorig seizoen. Gyrano schoot toen na een goede actie de bal hard in de bovenhoek van het doel.

De aanvaller van FC Utrecht zette enkele weken geleden zijn handtekening onder een nieuw contract en heeft het erg naar zijn zin bij de club in de Domstad. Toch is Owen benieuwd over welke club Gyrano, naast natuurlijk FC Utrecht, droomde toen hij nog jong was. Gyrano gaf aan dat hij vroeger fan was van FC Barcelona en daar graag zou willen voetballen. Dat zou toch eens een voorhoede zijn: Messi, Suarez en Kerk!

Na de vragenronde had Gyrano nog een verrassing voor Owen, namelijk een goed gevulde goodiebag met een bedrukt Kerk wedstrijdshirt! De aanvaller zette natuurlijk zijn handtekening op het shirt en maakte samen met de Junior Tiger een toffe foto. Zo was het een onvergetelijke middag voor onze Tiger Owen.