Remise voor FC Utrecht O15

16 september 2019

Ploeg speelt op Zoudenbalch met 1-1 gelijk tegen Sparta Rotterdam O15.

FC Utrecht O15 speelde zaterdagmiddag op Sportcomplex Zoudenbalch gelijk tegen Sparta Rotterdam O15. De Utrechters hadden, op basis van de kansen in de tweede helft, wellicht meer verdiend.

De wedstrijd was nog niet lang onderweg, of de bezoekers scoorden een prachtige 0-1. Een streep door de plannen van de Domstedelingen na 6 minuten. Toch werd de rug gerecht en kreeg keeper Kay een wel heel rustige middag. Een compliment voor de thuisploeg waard. Naarmate de wedstrijd vorderde kreeg FC Utrecht O15 een groot veldoverwicht en gaf dat nimmer uit handen.

Bij rust stond het nog altijd 0-1 en het was toch echt wachten op de gelijkmaker; en wie weet kon er dan doorgetrokken worden richting een zege. Dit bleek de insteek vanaf de aftrap in de tweede helft met na rust de kersverse Nordin Bukala en Rayyan Koubini die beiden een goede wedstrijd zouden afleveren. Het was Nordin die direct na zijn komst een mooie boogbal er net niet in zag gaan. Het was een voorbode voor een overvloed aan kansen.

Uiteindelijk was het Roy Karsowidjojo (ingevallen voor de sterk spelende Ralph van Hunnik) die met een prachtige vrije trap Rafik el Arguioui in staat stelde om de 1-1 binnen te koppen. Direct na de aftrap volgend grote kansen voor Nazjir Held, Rafik en Milan Paanakker. Ze kregen de bal er net niet in. Zo bleef de stand op 1-1 en mochten de sportieve gasten zich daar gelukkig mee prijzen.

Deze week wacht de ploeg van trainer/coach David Vecht opnieuw een mooie uitdaging, met Hercules en Vitesse als komende tegenstanders.