Puntendeling in Abe Lenstra Stadion

22 september 2019

FC Utrecht speelt in Friesland met 1-1 gelijk tegen sc Heerenveen.

Er kwam geen winnaar uit de bus bij de ontmoeting tussen FC Utrecht en sc Heerenveen, vanmiddag (zondag) in het Abe Lenstra Stadion: 1-1. Doelman Maarten Paes vertolkte een belangrijke rol, door een kwartier voor tijd een penalty onschadelijk te maken.

Het fluitje klinkt, de de vingers wijzen naar de stip. Arbiter Siemen Mulder kent sc Heerenveen een klein kwartier voor het einde van de match een penalty toe. De Deense spits Jens Odgaard meldt zich bij de bal. FC Utrecht-doelman Maarten Paes kijkt hem diep in de ogen, wacht zijn aanloop af en gaat vervolgens de goede hoek in. De hard ingeschoten bal wordt door Paes gekeerd en in de rebound peert Odgaard de bal over. Zo blijft het 1-1 en gaat Paes de boeken in als de eerste sluitpost van FC Utrecht die een strafschop keert sinds Robbin Ruiter in november 2015. Een save die, zo blijkt een dik kwartier later, een punt waard is.

Sterke openingsfase
FC Utrecht begint in Friesland sterk aan de partij en krijgt in de openingsfase van de match de nodige kansen. De Friese verdedigers weten zich niet goed raad met de dieptepasses van de Domstedelingen, die resulteren in kansen voor onder anderen Adrián Dalmau. De Spanjaard is er enkele keren dicht bij, maar komt deze middag niet tot scoren. 

Juweel van een goal
Na een dik kwartier gespeeld te hebben, is het Gyrano Kerk die de netten wel doet bollen in het Abe Lenstra Stadion. Na een splijtende pass van linksback Leon Guwara stormt Kerk alleen af op Warner Hahn en is het de vraag: wat gaat-ie doen? Het antwoord: hij chipt de bal. Met ontzettend veel gevoel lift de flankspits de bal over Hahn heen, in het doel: 0-1 voor FC Utrecht.

Tegendraads tegen de touwen
Naarmate de partij vordert, verovert sc Heerenveen terrein op FC Utrecht. Dat resulteert een klein kwartier na de openingstreffer al in de gelijkmaker. Na een voorzet van Mitchell van Bergen schiet Chidera Ejuke de bal tegendraads in: 1-1. 

Veel kansen, geen goals meer
In het dikke uur dat er daarna nog wordt gespeeld in het Abe Lenstra Stadion, waar 446 supporters van FC Utrecht van de partij zijn, komen er voor beide teams nog de nodige kansen. Namens de Utrechters zijn onder anderen Guwara, Kerk, Sander van de Streek, Dalmau, Simon Gustafson en Issah Abass nog gevaarlijk. In de blessuretijd van de partij krijgt vanuit de kluts FC Utrecht nog een flinke kans op de winnende treffer en heeft aan de andere kant van het veld Hicham Faik de winnende op zijn voet. Maar een remise is waar het bij blijft.

Bijzondere mijlpaal voor Janssen
Voor aanvoerder Willem Janssen was sc Heerenveen-uit zijn 350ste Eredivisiewedstrijd. Janssen is de eerste speler sinds Rob van Dijk in augustus 2011 die in het shirt van FC Utrecht die mijlpaal bereikt. In deze eeuw hebben slechts drie spelers meer Eredivisiematchen gespeeld dan Janssen. Dat zijn Peter Wisgerhof (398), Gabor Babos (377) en Anthony Lurling (371). 

Tricolores komen naar Utrecht
Willem II is de volgende tegenstander van FC Utrecht. De Domstedelingen nemen het op zondag 29 september in Stadion Galgenwaard op tegen de Tricolores. De pot tegen de Tilburgers begint die dag om 14.30 uur en de kaartverkoop is zowel ONLINE als in de FC Utrecht Fanshop al in volle gang. 

sc Heerenveen - FC Utrecht 1-1 (1-1)
18. Gyrano Kerk 0-1
30. Chidera Ejuke 1-1

Bijzonderheid: 76. Maarten Paes (FC Utrecht) stopt een door Jens Odgaard (sc Heerenveen) genomen penalty.

Gele kaarten: Hicham Faik, Joey Veerman, Rodney Kongolo (sc Heerenveen), Simon Gustafson, Sean Klaiber (FC Utrecht).

Toeschouwers: 16.593.

Scheidsrechter: Siemen Mulder.

Opstelling sc Heerenveen:
Warner Hahn; Sherel Floranus, Ibrahim Dresevic, Sven Botman, Lucas Woudenberg; Rodney Kongolo, Hicham Faik, Joey Veerman; Mitchell van Bergen, Jens Odgaard (78. Anders Dreyer), Chidera Ejuke (90+1. Alen Halilovic).

Opstelling FC Utrecht: 
Maarten Paes; Sean Klaiber, Willem Janssen, Justin Hoogma, Leon Guwara; Adam Maher (65. Issah Abass), Sander van de Streek (64. Rico Strieder), Bart Ramselaar; Gyrano Kerk, Adrián Dalmau (81. Jean-Christophe Bahebeck), Simon Gustafson.