Opnieuw Brabantse opponent voor Utrechtse beloftenploeg

16 september 2019

Jong FC Utrecht speelt vanavond (maandag) in Stadion Galgenwaard tegen FC Den Bosch.

Het beloftenteam van FC Utrecht blijft op de Brabantse toer. Na eerdere duels de voorbije weken met TOP Oss, Jong PSV en NAC Breda, neemt het team van trainer/coach René Hake het vanavond (maandag) in Stadion Galgenwaard op tegen FC Den Bosch. Het treffen met de blauw-witten uit de Brabantse provinciehoofdstad begint om 20.00 uur.

Een slijtageslag was het, afgelopen vrijdag in het Rat Verlegh Stadion. Daar knokte de Utrechtse beloftenploeg – die de laatste 37 minuten niet uit elf, maar uit tien spelers bestond vanwege een rode kaart – zich knap naar een remise tegen titelkandidaat NAC Breda. “Op voorhand weet je: NAC Breda-uit, dat wordt moeilijk. Als je dan ook nog het laatste half uur met een man minder speelt dan de tegenstander, dan is het zelfs echt een kwestie van overleven”, vertelde oefenmeester Hake na afloop van die match in de catacomben van de Bredase voetbaltempel. “Dat wij hier met 0-0 hebben gelijkgespeeld, is een geweldige prestatie. Alles wat je hier pakt, is mooi meegenomen. Ik heb genoten van de strijdlust waarmee we de 0-0 verdedigden.”

‘Een team dat strijdt en knokt’
En zo bleef Jong FC Utrecht dus ook ongeslagen dit seizoen tegen Brabantse tegenstanders. De eerdere twee duels met Brabantse opponenten leverden zelfs driepunters op. Op Sportcomplex Zoudenbalch werden TOP Oss (2-1) en Jong PSV (3-0) geklopt. Vanavond speelt de beloftenploeg uit de Domstad voor het eerst deze jaargang een thuismatch in Stadion Galgenwaard. Hake hoopt alvast op een mooie publieke opkomst. “Het was mooi dat we na de wedstrijd (in Breda, red.) de meegereisde supporters, 21 in getal, konden bedanken. Het wordt door ons enorm gewaardeerd dat zij van de partij waren en het is fijn dat we ze een team hebben laten zien dat strijdt en knokt voor een punt. Het zou mooi zijn als er een mooie opkomst is maandag in Stadion Galgenwaard.”

Tegenvallers in slotminuten voor Bosschenaren
Daar, aan het Herculesplein, is Jong FC Utrecht op basis van het – nog prille – klassement de favoriet. Ga maar na: de Utrechtse talenten staan twaalfde, de Bossche ploeg is de nummer negentien van het klassement. Het is, bovendien één van de twee teams die dit seizoen nog niet wist te winnen. Al scheelde dat trouwens, voor de Bosschenaren, wel diverse keren erg weinig. Afgelopen vrijdag ging het in de laatste minuut mis op eigen veld tegen NEC; van 2-1 werd het tóch nog 2-2. Eerder bezorgden last minute tegentreffers in duels met Telstar (0-1) en FC Eindhoven (1-1) de blauw-witten sportieve katers.

Tickets online en vanaf 19.00 uur in Fanshop
De wedstrijd Jong FC Utrecht – FC Den Bosch begint vanavond (maandag) in Stadion Galgenwaard om 20.00 uur. Tickets voor de Keuken Kampioen Divisie-partij zijn via INTERNET verkrijgbaar en vanaf 19.00 uur ook in de FC Utrecht Fanshop. Die is tot 20.00 uur open vandaag. Vanavond niet van de partij, maar wel benieuwd naar het verloop van de wedstrijd? FC Utrecht doet via TWITTER rechtstreeks verslag!