Onnodige nederlaag FC Utrecht O15

29 september 2019

Een goed spelend O15. Een klein foutje achterin wordt direct afgestraft. Na rust de verdiende gelijkmaker uit een mooie aanval. Toch weer op achterstand. Jammer, met een beetje meer geluk en alerter verdedigen was een minimaal mogelijk geweest.

Het begin was alleraardigst van de FC tegen koploper Feyenoord. Een goede organisatie, compact en soms met hoge druk i.c.m. prachtig combinatiespel. Het fysiek sterkere Feyenoord trachtte via de snelle buitenspelers gevaarlijk te worden. De achterhoede van FC Utrecht was alert en gaf geen krimp al sprintte de nummer 11 van Feyenoord eenmaal listig door de achterhoede, maar Kay Notenboom was hem de baas. Het was even later Milan Paanakker die slordig balverlies leed te dicht op het eigen doel waardoor in diezelfde aanval de bal tussen een mêlee van spelers doorging en in de goal belandde. 1-0 achter. Zuur na een zo’n goed begin. Een wijze les dat balverlies zo dichtbij het eigen doel fataal kan zijn.

De Domstedelingen rechtten drug, zorgden dat er compact verdedigd werd en bouwden een aantal keren geweldig op en sneden zo een aantal keren keurig door de midden- en verdedigingslinie van de Rotterdammers. Aan de andere kant bleef het opletten voor de snelle fysieke aanvallers. Kay Notenboom moest een nog eens handelend optreden in een 1:1 situatie en kwam weer als winnaar naar voren. Hij speelde een zeer sterke wedstrijd op alle fronten. Halverwege de eerste helft kon Jesse van de Haar van dichtbij de gelijkmaker aantekenen, maar trof de keeper op zijn pad. Ook een schot van Rafik el Arguioui vond het net nog niet.

In de 37e minuut, vlak voor rust was het Milan Paanakker die werd weggestoken en de bal uiteindelijk bij Rafik el Arguioui deed belanden die op zijn beurt de bal voorzette. Voor spits Jesse was het een koud kunstje om de prachtige aanval te promoveren tot een goal. 1-1 bij rust.

De tweede helft met een wat gekantelde wind vanaf de zijkant was het Feyenoord dat FC Utrecht op de eigen helft hield. Kansen waren er niet. Opletten bleef het wel. In de 52e minuut viel de 2-1 na een overtreding op Wessel Kooy. De duw die hij kreeg ontging de leiding. Ook deze domper werd keurig verwerkt al duurde het tot de 65e minuut totdat FC Utrecht langzamerhand de wedstrijd wat kon kantelen.

Met de sterk ingevallen Rayyan Koubini, Gianni Adjiembaks en Nordin Boukala werd er getracht het tij te keren. Balverlies op eigen helft en een snelle counter betekende wederom dat de nummer 11 voor Kay Notenboom opdoende. En voor de derde maal was Kay de winnaar van dat duel. Inmiddels was ook Roy Karsowidjojo ingevallen voor Aidan Tross voor een slotoffensief.

De slotfase had zich aangediend en FC Utrecht zette vol aan en drong de Feyenoorders terug.

Vlak voor tijd verdiende Milan een penalty. Hij werd naar de grond gewerkt in het strafschopgebied. Zou het dan toch..??, Maar helaas voor alles wat FC Utrecht een warm hart toedroeg: de bal ging niet op de stip en floot de scheidsrechter direct af. En zo won Feyenoord de wedstrijd met 2-1.

Komende week reizen 5 spelers af naar Zeist voor een selectiewedstrijd van NL o15 en we wensen Nazjir, Kay, Rafik, Massien en Jesse alle succes en veel plezier. Maak ons trots!