Jong FC Utrecht wil sterke start goed vervolg geven

30 september 2019

Beloftenploeg speelt vanavond (maandag) Keuken Kampioen Divisie-match op Sportcomplex Zoudenbalch tegen Helmond Sport.

Jong FC Utrecht wil de sterke start van dit seizoen vanavond (maandag) een goed vervolg geven. Het talententeam van trainer/coach René Hake gaat op Sportcomplex Zoudenbalch tegen Helmond Sport op jacht naar punten. De Keuken Kampioen Divisie-wedstrijd begint om 20.00 uur.

Na 7 wedstrijden gespeeld te hebben dit seizoen, staan er bij Jong FC Utrecht al 13 punten op de teller. De formatie van Hake kent daarmee de beste seizoensstart ooit; in elk geval sinds de promotie naar de Eerste Divisie. Ga maar na: in seizoen 2016/2017 hadden de beloften uit de Domstad na 7 speeldagen 5 punten, in de jaargang 2017/2018 waren dat er 6 en in 2018/2019 andermaal 5. Jong FC Utrecht won dit seizoen al 4 keer; slechts 1 keer minder dan in de hele voorgaande jaargang.

Goede resultaten tegen sterke teams
Het zijn nochtans niet de minste teams die de Utrechters de voorbije weken troffen. Zo werd er in Breda met 0-0 gelijkgespeeld tegen NAC Breda, dat aan kop van het klassement gaat. En er werd op eigen veld met 5-1 gewonnen van FC Den Bosch en in Kerkrade met 1-3 afgerekend met Roda JC Kerkrade.

‘Hopen op veel volk langs de lijn’
“Hopelijk zijn de resultaten die we boeken en het spel dat we spelen aanleiding om deze groep te steunen en komt er lekker veel volk naar Zoudenbalch als we tegen Helmond Sport spelen”, zei oefenmeester Hake na afloop van de vorige partij; een klinkende 1-3 uitzege op Roda JC. “Deze ploeg, die er hard voor werkt, verdient die steun.”

Ervaren aanwinsten voor Helmonders
Tegenstander Helmond Sport is beduidend minder vlot uit de startblokken gekomen dan de Utrechtse beloftenformatie. Het team van Wil Boessen sprokkelde vooralsnog 5 punten bij elkaar en bezet de voorlaatste plaats op de ranglijst. In de personen van Ferry de Regt, Guus Joppen en Jeff Stans hebben de Helmonders zich afgelopen zomer versterkt met ervaren krachten, die samen met voornamelijk jonge, talentvolle spelers een winnend collectief moeten gaan vormen.

Kom kijken naar Jong FC Utrecht – Helmond Sport
Kom vanavond kijken naar Jong FC Utrecht – Helmond Sport. De kassa’s van Sportcomplex Zoudenbalch gaan om 19.00 uur open. Kaartjes zijn daar á 5 euro verkrijgbaar. De wedstrijd begint om 20.00 uur. Niet van de partij? FC Utrecht doet via Twitter live verslag van het duel met de Helmonders, dat door FOX Sports ook in beeld wordt gebracht.