Jong FC Utrecht overklast FC Den Bosch

16 september 2019

Dikke winst vandaag in Stadion Galgenwaard! Jong FC Utrecht won met ruime cijfers van FC Den Bosch. De ploeg van René Hake scoorde vijf keer en kreeg er één tegen: 5-1 in deze halve speelronde van de Keuken Kampioen Divisie.

Ghanees Issah Abass gaat in het het vijandige zestienmetergebied op avontuur. Hij omspeelt zijn eerste man, de tweede is gezien door zijn snelheid en ook de derde kan niet ingrijpen. Het enige wat de aanvaller nog moet doen? Binnenschieten! Op de achterlijn een hele opgave, een te zware opgave, zo blijkt. Abass schiet op de paal, geen doelpunt. Het blijft dus nog 2-0. Maar het is de opmaat van meer doelpunten.  

Het eerste doelpunt van de twee die op dat moment op het scorebord staan is gescoord door Mitchell van Rooijen. De aanvoerder werkt de bal binnen, nadat deze via Giovanni de la Vega en Václav Černý voor het doel is gegeven. Jonas Arweiler blijkt het meest alert in de zestien en legt terug op zijn captain: 1-0.

Handleiding

Als er een handleiding bestaat voor het maken van doelpunten, dan heeft Issah Abass deze goed bekeken voor het tweede doelpunt van de avond. Aannemen, draaien, schieten én daarna: juichen natuurlijk! De Ghanees schiet de tweede van de avond binnen voor de beloftenploeg van FC Utrecht. Dat hij daarna de paal raakt is slechts uitstel van executie voor FC Den Bosch.

Nog geen minuut na het raken van de paal vindt Issah Abass zichzelf namelijk wederom terug op het scoreformulier van deze wedstrijd in Stadion Galgenwaard. Van dichtbij schiet hij achter doelman Wouter van der Steen tegen de netten: 3-0. Tevens de ruststand in Stadion Galgenwaard.

Václav Černý, spelend met rugnummer 11 dus als linksbuiten, is op zoek naar een doelpunt en vindt deze direct na rust. Hij mag uithalen van de Bossche defensie en doet dat naar behoren. Wouter van der Steen kan zijn benen nog tegen de bal plaatsen, maar dat blijkt niet genoeg om de tegentreffer te voorkomen. De Tsjech heeft zijn doelpunt binnen, maar belangrijker: 4-0 voor Jong FC Utrecht.

Mooiste van de avond

De mooiste van de avond is dan nog niet eens gemaakt! Die komt namelijk op naam van Jonas Arweiler. Hij ontvangt de bal in de vijandige 16 op hoogte, tikt al hooghoudend de bal voor zich uit en schiet dan met zijn andere been binnen: 5-0. Vanaf de tribunes van Stadion Galgenwaard klinkt een ‘oohh’. Dan weet je, dat is een mooi doelpunt!

Klein smetje op de avond is een tegendoelpunt op naam van Alexander Laukart. Net als de vorige doelpuntenmaker ook een Duitser. Hij verzorgt het slotakkoord bij een mooie avond voor Jong FC Utrecht.

Derde week van de week

Jong FC Utrecht hoef je niet lang te missen! Aankomende vrijdag staat de volgende pot op de kalender van de beloftenploeg. Roda JC is dan de tegenstander in Kerkrade.

Jong FC Utrecht – FC Den Bosch 5-1 (3-0)

14. Mitchell van Rooijen 1-0
28. Issah Abass 2-0
35. Issah Abass 3-0
48. Václav Černý 4-0
62. Jonas Arweiler 5-0
82. Alexander Laukart 5-1

Gele kaarten: Christopher Mamengi (Jong FC Utrecht), Ruben Rodrigues (FC Den Bosch)

Toeschouwers: 602.

Scheidsrechter: Robin Gansner

Opstelling Jong FC Utrecht: Fabian De Keijzer; Giovanni Troupee, Tommy St. Jago (60. Junior van der Velden), Christopher Mamengi (73. Mark Pabai), Gabriël Culhaci; Mitchell van Rooijen, Tim Brinkman (78. Hicham Acheffay), Giovanni de la Vega; Issah Abass, Jonas Arweiler, Václav Černý.

Opstelling FC Den Bosch: Wouter van der Steen; Azzeddine Dkidak, Stefan  Velkov, Robin Voets, Mats Deijl; Kevin Felida, Ruben Rodrigues, Paco van Moorsel; Danny Verbeek, Ryan Trotman (21. Luuk Brouwers), Alexander Laukart.