Jong FC Utrecht naar Parkstad Limburg Stadion

20 september 2019

Beloftenploeg van FC Utrecht vanavond (vrijdag) in actie tegen het Roda JC Kerkrade van Jean-Paul de Jong.

Voor de derde keer in een tijdsbestek van acht dagen is het ‘matchday’ voor Jong FC Utrecht. Vanavond (vrijdag) reist het team van trainer/coach René Hake af naar het Parkstad Limburg Stadion, waar een duel met het Roda JC Kerkrade van Jean-Paul de Jong wacht. De kick-off is om 20.00 uur.

De beloftenploeg is aan een sterke serie bezig. Ga maar na: aan de 5-1 thuiszege op FC Den Bosch van afgelopen maandag ging een knappe remise op het veld van titelkandidaat NAC Breda vooraf (0-0) en voor die match wonnen de talenten uit de Domstad met 3-0 van Jong PSV. Mede dankzij de zeven punten die de voorbije weken werden gepakt, vinden de manschappen van Hake zich na zes speeldagen in de Keuken Kampioen Divisie terug op de zevende plaats.

Kritisch blijven
“De eerste wedstrijd voor ons in Stadion Galgenwaard, er waren toch redelijk veel mensen op af gekomen. Dan is het mooi dat je op deze manier wint”, zei Hake maandagavond na de 5-1 zege op de Bosschenaren. “Wat goed is, is goed. Dat moet je benoemen. Wat beter kan, moet je óók benoemen. Als trainer wil je het maximale eruit halen. Je moet wel kritisch blijven kijken wat we kunnen verbeteren aan het spel”, aldus Hake, die vond dat zijn team niet zo sterk aan de match begon.

‘Dit moet veel vertrouwen geven’
Het devies nu, volgens Hake? “Vooral het goede gevoel nemen we mee naar vrijdag. NAC Breda-uit spelen we gelijk, waarbij je lang 10 tegen 11 staat. En nu FC Den Bosch met 5-1 winnen, zo geven we het een goed gevolg. Dit moet veel vertrouwen geven”, aldus de oefenmeester. “Dat is belangrijk voor de ontwikkeling van de spelers, maar ook voor ons op de ranglijst. We hebben goede zaken gedaan. Dan staat er vrijdag weer een nieuwe uitdaging te wachten tegen Roda JC Kerkrade.”

Roda JC Kerkrade nummer vijftien
Die ploeg wordt gecoacht door Jean-Paul de Jong, die honderden wedstrijden namens FC Utrecht speelde, er als trainer in de Academie actief was, de beloftenploeg onder zijn hoede had en het eerste elftal trainde. In Limburg is De Jong bezig aan zijn eerste seizoen. Na zes speelrondes heeft Roda JC Kerkrade vijf punten en dat betekent een vijftiende positie op de Keuken Kampioen Divisie-ranglijst. Vier van de vijf gepakte punten, werden tijdens de voorbije twee speeldagen geoogst. Daarin won Roda JC Kerkrade thuis met 2-1 van TOP Oss en speelde het uit tegen FC Eindhoven met 1-1 gelijk.

Live verslag via Twitter
De wedstrijd Roda JC Kerkrade – Jong FC Utrecht begint vanavond (vrijdag) in het Parkstad Limburg Stadion om 20.00 uur. Flitsen van het duel met De Koempels komen voorbij in het schakelprogramma van FOX Sports. Het verslag van de volledige partij volgen? Dat kan via het Twitterkanaal van FC Utrecht!