Met keeper Maarten Paes en verdediger Justin Hoogma van FC Utrecht in de basiself is Jong Oranje uitstekend gestart aan de nieuwe EK-kwalificatiereeks. In Doetinchem wonnen de Nederlandse talenten dinsdagavond met 5-1 van Jong Cyprus. Paes maakte de negentig minuten vol, terwijl Hoogma na 87 speelminuten werd vervangen door Hamburger SV-speler Rick van Drongelen. De Nederlandse goals werden gescoord door Dani de Wit (2), Teun Koopmeiners (beiden AZ), Kaj Sierhuis en Deyovaisio Zeefuik (beiden FC Groningen).

Met Oranje Onder 20 kwam goalie Fabian de Keijzer in actie in een vriendschappelijke interland tegen Duitsland Onder 20. De Nederlandse talenten deden in Uden alles behalve onder voor hun Duitse leeftijdsgenoten, maar trokken wel aan het kortste eind. Een goal van NEC’s Tom van de Looi bleek onvoldoende voor het behouden van de ongeslagen status: 1-2. Voor De Keijzer was het zijn Oranje Onder 20-debuut. De sluitpost kwam eerder al uit voor Oranje Onder 17, Oranje Onder 18 en Oranje Onder 19.

Verdediger Christopher Mamengi van FC Utrecht kwam met Oranje Onder 19 uit tegen Italië Onder 19. Die match eindigde in 2-2. In Fiorenzuola D’Arda, op een uurtje rijden van Milaan, scoorden Quinten Timber (Ajax) en Joshua Zirkzee (FC Bayern München) namens de Nederlandse ploeg, waarvoor Mamengi 78 speelminuten maakte voordat hij door Feyenoorder Ramon Hendriks werd vervangen. Voor Mamengi was het zijn eerste Oranje Onder 19-cap, nadat hij eerder al wedstrijden speelde namens Oranje Onder 16, Oranje Onder 17 en Oranje Onder 18.