Interlands: het spoorboekje

05 september 2019

Een overzicht van de interlands waarbij de komende periode mogelijk spelers van FC Utrecht betrokken zijn.

Geen voetbal in de Eredivisie en de Keuken Kampioen Divisie dit weekend, want: (jeugd)interlands. Diverse spelers van FC Utrecht zijn uitgevlogen om met vertegenwoordigende selecties in actie te komen. Het spoorboekje.

Donderdag 5 september
Doelman Fabian de Keijzer en de aan Almere City FC verhuurde Nick Venema komen met Oranje Onder 20 mogelijk in actie in Shrewsbury. Daar, in stadion New Meadow, spelen de Nederlandse talenten vanaf 19.00 uur plaatselijke tijd een vriendschappelijke interland tegen Engeland Onder 20.

Vrijdag 6 september
In Fiorenzuola D’Arda begint om 20.30 uur de oefeninterland Italië Onder 19 – Oranje Onder 19. Tot de Nederlandse selectie behoort FC Utrecht-verdediger Christopher Mamengi.

Zondag 8 september
Duitsland Onder 20 is deze dag de tegenstander van het Oranje Onder 20 waartoe ook FC Utrecht’s De Keijzer en de aan Almere City FC verhuurde Venema behoren. Het treffen met de Oosterburen begint op Sportpark Parkzicht in Uden, bij UDI’19, om 16.00 uur.

Dinsdag 10 september
Jong Oranje maakt deze avond een begin aan de kwalificatiereeks voor het EK van 2021 in Hongarije en Slovenië. Dat gebeurt, onder anderen met FC Utrecht’s Maarten Paes en Justin Hoogma in de selectie, op De Vijverberg. Daar, in Doetinchem, is Jong Cyprus de tegenstander van de Nederlandse talenten. De wedstrijd begint om 19.00 uur en wordt live uitgezonden door FOX Sports. Sportpark Nieuw Zuid is het decor van de vriendschappelijke interland Oranje Onder 19 – Portugal Onder 19. Daar, in Katwijk, zijn mogelijk speelminuten weggelegd voor FC Utrecht’s Mamengi. Ook die match begint om 19.00 uur.