Hake: ‘Niet effectief genoeg’

30 september 2019

Trainer/coach René Hake over het gelijkspel tegen Helmond Sport.

Voor Jong FC Utrecht stond vandaag het duel met Helmond Sport op het programma. Junior van der Velden zorgt ervoor dat de ploeg van trainer/coach René Hake de punten deelt met de Brabanders: 1-1.

“Ja ik ben wel teleurgesteld”, begint trainer/coach René Hake zijn nabeschouwing. “Voor een groot gedeelte van de wedstrijd was het voetballend oké en creëerde we een flink aantal kansen. Maar we waren vandaag, in tegenstelling tot voorgaande wedstrijden, niet effectief genoeg. We hadden er vandaag wel meer kunnen scoren denk ik.”

“Ik vond dat we vandaag niet goed begonnen. Het tempo lag te laag en we toonde te weinig initiatief. Positiebezetting was soms niet goed waardoor we niet toe kwamen aan hetgeen dat we wilden. Een paar keer kwam die bal er wel tussen, maar dan waren onze aannames weer niet goed. Dan kom je met een spelhervatting 1-0 achter, maar ik denk dat wij tien minuten later al gelijk hadden en moeten maken waarin we twee keer via de rechterkant goed doorkwamen.”

De Domstedelingen speelde een sterke tweede helft, maar wisten dit helaas niet meer om te zetten in een overwinning. “In de fase na rust hadden we het eigenlijk in ons voordeel moeten beslissen, maar hebben we dat helaas niet goed kunnen doen.”