Hake: 'Genoten van strijdlust'

13 september 2019

Trainer/coach René Hake van Jong FC Utrecht blikt terug op de uitwedstrijd tegen NAC Breda (0-0).

Jong FC Utrecht zorgde voor een verrassing in de Keuken Kampioen Divisie, door in het Rat Verlegh Stadion met 0-0 gelijk te spelen tegen NAC Breda. FCUtrecht.nl zocht Hake na afloop van de enerverende match op in de catacomben van het Rat Verlegh Stadion voor een nababbel. 

“Op voorhand weet je: NAC Breda-uit, dat wordt moeilijk. Als je dan ook nog het laatste half uur met een man minder speelt dan de tegenstander, dan is het zelfs echt een kwestie van overleven”, aldus de oefenmeester in de Bredase mixed zone. “Ik was op dat moment nieuwsgierig naar mijn ploeg en ben over de getoonde strijdlust niet verrast. We hebben er knap een punt uit weten te slepen en goed verdedigd. NAC Breda kreeg weliswaar wat schietkansen, maar die schoten waren ofwel niet zuiver, ofwel relatief eenvoudige prooien voor onze doelman Fabian de Keijzer.”

‘Dan weet je dat je ruimtes krijgt’
Jong FC Utrecht deed het de laatste 37 minuten (waarvan 6 minuten blessuretijd) met een man minder. En kreeg toen nog enkele flinke kansen ook. “Bij elf tegen elf lieten we al diepgang zien. Met tien tegen elf, na de oliedomme rode kaart van Odysseus Velanas, waren we een aantal keer heel dreigend”, aldus Hake. “Eros (Maddy, red.) bijvoorbeeld een aantal keer en ook Hicham (Acheffay, red.), Jonas (Arweiler, red.) en Jeredy (Hilterman, red.) waren gevaarlijk. Daar hadden wij een goal kunnen maken. NAC Breda ging forceren, spelen met drie centrumspitsen. Dan weet je dat je in de tegenstoot ruimtes krijgt.”

Waardering voor support
Gescoord werd er dus niet aan de Stadionstraat in Breda, waar dik zestienduizend Brabanders vol passie achter hun team stonden en op die manier echt een twaalfde man vormden. “Dat wij hier met 0-0 hebben gelijkgespeeld, is een geweldige prestatie. Alles wat je hier pakt, is mooi meegenomen. Ik heb genoten van de strijdlust waarmee we de 0-0 verdedigden. Het was mooi dat we na de wedstrijd de meegereisde supporters, 21 in getal, konden bedanken. Het wordt door ons enorm gewaardeerd dat zij hier vanavond in Breda van de partij waren en het is fijn dat we ze een team hebben laten zien dat strijdt en knokt voor een punt. Het zou mooi zijn als er een mooie opkomst is maandag in Stadion Galgenwaard, waar we dan tegen FC Den Bosch spelen.”