Hake: 'Een geweldige uitslag'

16 september 2019

Trainer/Coach René Hake kijkt terug op de wedstrijd tegen FC Den Bosch.

Jong FC Utrecht won vandaag (maandagavond) in Stadion Galgenwaard met 5-1 van FC Den Bosch. Trainer/Coach René Hake van Jong FC Utrecht blikt met FCUtrecht.nl terug op de ruimte winst. 

"Met 5-1 winnen is een geweldige uitslag. We waren heel effectief, maar er hadden zelf nog wat meer doelpunten kunnen vallen", begint René Hake zijn terugblik op de wedstrijd. "Maar als je heel goed kijkt naar de wedstrijd – en dat klinkt misschien heel raar – waren we over een aantal facetten niet geheel tevreden. Voor de 1-0 van ons, konden zij ook één of twee keer vrij inschieten. Dat geeft wel aan dat we niet goed aan de wedstrijd begonnen. Het eerste beste moment dat wij voor het doel kwamen, kwamen we meteen op voorsprong. Dat deden we heel goed, een prima goal. Daarna vond ik ons wat slordig aan de bal worden. Met de veldbezetting en onze vaardigheden hadden we het beter uit kunnen spelen. Ondanks dat, komen we toch vrij snel op 3-0 voorsprong. Doelpunten uit bal veroveringen, uit omschakelingen. Daar waren we gevaarlijk!"

Positief

Wordt er dan wel genoten van de overwinning? Ja zeker! "5-1 winnen van FC Den Bosch is een prima uitslag. Dat moet zeker bovenaan blijven staan. De eerste wedstrijd voor ons in Stadion Galgenwaard, er waren toch redelijk veel mensen op af gekomen. Dan is het mooi dat je op deze manier wint. Wat goed is, is goed. Dat moet je benoemen. Wat beter kan, moet je óók benoemen. Als trainer wil je het maximale eruit halen. Je moet wel kritisch blijven kijken wat we kunnen verbeteren aan het spel."

Roda JC-uit

"Vooral het goede gevoel nemen we mee naar vrijdag. NAC-uit spelen we gelijk, waarvan je lang 10 tegen 11 staat. En nu FC Den Bosch met 5-1 winnen, zo geven we het een goed gevolg. Dit moet veel vertrouwen geven. Dat is belangrijk voor de ontwikkeling van de spelers, maar ook voor ons op de ranglijst. We hebben goede zaken gedaan. Dan staat er vrijdag weer een nieuwe uitdaging te wachten tegen Roda JC."

Op de vraag hoe het met het herstel staat in aanloop naar de derde wedstrijd in een week tijd antwoordt Hake: "Als je zulke resultaten haalt, zit het met de energie wel goed. Dan gaat het herstel ook veel makkelijker. Uiteindelijk zullen natuurlijk wel jongens er wel wat van voelen. Maar daarom spelen ze ook deze wedstrijden, om te ervaren wat dat is. Als je een stap hoger wilt, dan zul je ook vaker wedstrijden moeten spelen."