Hake: 'Derde plek mooie beloning'

20 september 2019

Trainer/coach René Hake van Jong FC Utrecht blikt terug op de 1-3 uitzege op Roda JC Kerkrade.

Jong FC Utrecht heeft andermaal een dijk van een resultaat neergezet. Na de 5-1 zege van afgelopen maandag op FC Den Bosch, was de Utrechtse beloftenploeg vanavond (vrijdag) in Kerkrade niet te stoppen. Roda JC werd met 1-3 verslagen door de manschappen van trainer/coach René Hake. FCUtrecht.nl zocht de oefenmeester na afloop van de partij op in de catacomben van het Parkstad Limburg Stadion voor een nababbel. 

Het gedreun van een stevige basslijn klinkt door de kleedkamerdeur van Jong FC Utrecht heen. De beloftenploeg heeft net met 1-3 van Roda JC Kerkrade gewonnen, in het Parkstad Limburg Stadion nota bene, en dus is de sfeer bij de Domstedelingen opperbest. “En terecht ook”, zegt trainer/coach Hake. “Hier mogen we blij mee zijn. Bij Roda JC met 1-3 winnen, dat is een prima resultaat. Je speelt in principe tegen een Eredivisionist.”

Roda JC Kerkrade pakte vier punten uit de laatste twee partijen voor het treffen met de Utrechters. “Er zat veel leven in. Dat kreeg na 65 seconden al een knauw, toen wij op 0-1 kwamen. Onze start was overweldigend”, aldus Hake. “Met die snelle goal, verschaften we onszelf direct een goede uitgangspositie. Na de 0-1 hadden we een aantal momenten waarop we weer konden toeslaan, maar dat deden we niet. Daarna zakten we letterlijk en figuurlijk ver weg. We kregen er niet goed meer druk op bij Roda JC.”

Maar toch; net als een week geleden in het uitduel met NAC Breda het geval was, had de tegenstander op enig moment weliswaar wel een overwicht, maar kwam het nauwelijks tot grote kansen tegen Jong FC Utrecht. “We hebben veel aandacht besteed aan het op afstand houden van onze tegenstander”, legt Hake uit. “In de eerste helft konden we de wedstrijd al naar ons toetrekken. Dat hebben we niet gedaan en dat is een puntje van kritiek.”

Zo ook de manier waarop de Utrechters in de tweede helft speelden nadat Roda JC Kerkrade verder moest met tien man. “In de elf tegen tien-situatie speelden we niet ons beste spel”, signaleert de trainer/coach. “Te traag. We wachtten te veel op toevalligheden. Nadat we de 0-2 maakten, lieten we het toch weer onnodig spannend worden. Dat gebeurde afgelopen maandag ook. Daar moeten we beter op gefocust zijn.”

Maar, hey: 1-3 uit bij Roda JC. Een dijk van een resultaat. Jong FC Utrecht? Bezig aan een swingende serie. “Uit de laatste drie duels - NAC Breda-uit, FC Den Bosch-thuis en Roda JC-uit - hebben we zeven punten gehaald. Als je dat doet, dan mag je stellen dat je goede resultaten hebt neergezet. We moeten het maar wel even doen, en we doen het ook. Dat we nu op de derde plek staan in de Keuken Kampioen Divisie, is een mooie beloning.”

“We hebben een drukke week achter de rug. Het is nu zaak goed te herstellen”, gaat Hake verder. “Een groot pluspunt, naar aanleiding van de voorbije week: fysiek staan we er goed op. Drie wedstrijden in acht dagen tijd kunnen de jongens goed verstouwen, zo is gebleken. We gaan nu toewerken naar Helmond Sport-thuis op maandag 30 september. Hopelijk zijn de resultaten die we boeken en het spel dat we spelen aanleiding om deze groep te steunen en komt er lekker veel volk naar Zoudenbalch die dag. Deze ploeg, die er hard voor werkt, verdient die steun.”