Gelijkspel op Sportcomplex Zoudenbalch

30 september 2019

Jong FC Utrecht en Helmond Sport delen de punten.

Jong FC Utrecht speelde vanavond een duel in de Keuken Kampioen Divisie tegen Helmond Sport. Na een kwartier kwamen de Domstedelingen op achterstand. Een doelpunt van Junior van der Velden zorgt voor de einduitslag op het scorebord: 1-1.

Eros Maddy creëert vandaag het grootste gevaar. De pijlsnelle aanvaller van Jong FC Utrecht wordt meerdere malen via de flanken weggestuurd en probeert met verschillende voorzetten zijn medespelers te vinden. Ook in de eerste helft is dat het geval. De vleugelaanvaller van Jong FC Utrecht geeft de bal laag voor, maar Jonas Arweiler komt een teenlengte te kort om die bal het doel in te glijden. Jong FC Utrecht vergeet vanavond vaker te scoren.

Doelpunt Helmond Sport
De Brabanders openen vanavond de score. Vanuit een corner kopt aanvoerder Ferry de Regt richting het doel van Jong FC Utrecht. Met een schitterende redding voorkomt Fabian de Keijzer een doelpunt van De Regt. Tegen de rebound van Orhan Dzepar is de doelman van Jong FC Utrecht helaas kansloos. In eerste instantie lijkt Dzepar de treffer op zijn naam te krijgen, maar uiteindelijk gaat de bal via de paal en De Keijzer het doel in: 0-1.

Junior van der Velden
Helmond Sport heeft lang van die voorsprong kunnen genieten. Pas in de tweede helft ontstaat er een ontlading op de tribune, wanneer de Domstedelingen op gelijke hoogte komen. De corner van Odysseus Velanas wordt door Junior van der Velden in de bovenhoek achter doelman Stijn van Gassel gekopt. De verdediger van Jong FC Utrecht zorgt ervoor dat zijn ploeg ongeveer vijf minuten na rust de stand weer gelijktrekt.

Aluminium
Onder andere het aluminium voorkomt vandaag een tweede treffer van Jong FC Utrecht. Na ruim een uur spelen geeft Odysseus Velanas een voorzet vanaf de linkerkant. Het lijkt erop alsof Arweiler of Giovanni Troupée de bal nog wil koppen, maar geen van beide weet de bal te toucheren. Vervolgens eindigt de voorzet van Velanas tegen de paal. Het scheelde niks of Jong FC Utrecht had de achterstand omgedraaid tot een 2-1 voorsprong.

FC Dordrecht
Eind deze week komt de beloftenploeg van trainer/coach René Hake alweer in actie. Op die dag reizen de Domstedelingen af naar Zuid-Holland voor een wedstrijd tegen FC Dordrecht. Aftrap om 20.00 uur in het Riwal Hoogwerkers Stadion. Tickets voor die wedstrijd zijn ONLINE verkrijgbaar of in de FC Utrecht Fanshop.

Jong FC Utrecht – Helmond Sport 1-1 (0-1)
14. Fabian de Keijzer (e.d.) 0-1
51. Junior van der Velden 1-1

Gele kaarten: Jonas Arweiler (Jong FC Utrecht)