FC Utrecht slaat in slotfase toe

29 september 2019

Domstedelingen winnen in sfeervol Stadion Galgenwaard met 2-0 van Willem II.

FC Utrecht heeft andermaal een driepunter gescoord op eigen veld. In een sfeervol Stadion Galgenwaard bewaarde het team van trainer/coach John van den Brom het beste voor het laatst. Doelpunten van Willem Janssen en Gyrano Kerk leverden de Utrechters een 2-0 zege op tegen Willem II. 

Het houdt het midden tussen opluchting en vreugde. Zeker is dat het massaal is, en intens. Stadion Galgenwaard staat, figuurlijk gezien natuurlijk, op z’n kop als aanvoerder Willem Janssen de FC uit de Domstad vlak voor tijd op voorsprong zet. Captain Janssen’s kopbal, drie minuten voor tijd, betekent de 1-0 voor FC Utrecht en de beslissing van de wedstrijd.

Treffer 2400
En voor het geval er na die mijlpaaltreffer van Janssen - de 2400ste Eredivisiegoal in de geschiedenis van FC Utrecht - toch nog billenknijpers zijn op de tribunes, maakt Gyrano Kerk aan alle onzekerheid een einde. De aanvaller zorgt met zijn vierde treffer van deze jaargang in de blessuretijd van de wedstrijd ervoor dat aan alle Tilburgse hoop op een stuntje aan het Herculesplein een einde komt: 2-0.

Tien man
Los van het feit dat het een puike uitslag is, komt FC Utrecht extra lof toe omdat de zege met tien man over de streep wordt getrokken. FC Utrecht speelt precies 45 minuten (39 minuten reguliere speeltijd plus zes minuten blessuretijd) met een man minder na een rode kaart voor Leon Guwara, die voor de tweede keer deze jaargang na interruptie van de VAR een gele kaart in een rode prent omgezet ziet worden.

Vijfduizend vlaggen
FC Utrecht - Willem II speelt zich af in een even sfeervol als goedgevuld Stadion Galgenwaard. Ondanks de weersomstandigheden zijn 19.149 supporters op de partij afgekomen. Dat maakt deze editie van het treffen tussen de Utrechters en de Tricolores de drukste editie van dat affiche sinds april 2007. Qua sfeer zit het al direct wel snor, vanwege een ware vlaggenzee bij opkomst van de spelers. Op dat moment wordt in Stadion Galgenwaard met vijfduizend vlaggen gezwaaid - indrukwekkend.

Kerk in vorm
Het duurt desalniettemin wel even voordat de wedstrijd écht loskomt. Hoewel er in de eerste helft over en weer wat kansen zijn, laait de sportieve strijd pas na de rust echt op. Lang is het wachten op een doelpunt, maar als er dat dan eenmaal komt, is de vreugde navenant. Dat het trouwens een kopbal is waarmee Janssen scoort, is geen toeval. Vijf van de laatste zes goals die de captain van de Utrechters maakte, scoorde hij met het hoofd. En Kerk? Voor hem is het de tweede keer dat hij in drie opeenvolgende Eredivisieduels namens FC Utrecht het net vindt. Kerk is dit kalenderjaar bij zestien goals direct betrokken - acht treffers, acht assists) en dat is meer dan welke FC Utrecht-speler in kalenderjaar 2018 dan ook.

Vitesse-uit
De laatste wedstrijd in de Eredivisie voor FC Utrecht, voordat er weer een interlandbreak aanbreekt? Dat is zaterdag, dat is Vitesse-uit. In Arnhem begint de match om 19.45 uur. De kaartverkoop voor de partij in GelreDome is in volle gang. Tickets zijn verkrijgbaar in de Fanshop in Stadion Galgenwaard en ONLINE. Dat geldt trouwens ook voor kaarten voor de eerstvolgende thuiswedstrijd van FC Utrecht; die tegen PSV op zaterdag 19 oktober. 

FC Utrecht - Willem II 2-0 (0-0)
87. Willem Janssen 1-0
90+4. Gyrano Kerk 2-0

Gele kaarten: Issah Abass (FC Utrecht), Vangelis Pavlidis, Dries Saddiki, Mats Köhlert, Sebastian Holmén (Willem II).

Rode kaart: 51. Leon Guwara (FC Utrecht).

Toeschouwers: 19.149.

Scheidsrechter: Edwin van de Graaf.

Opstelling FC Utrecht:
Maarten Paes; Sean Klaiber, Willem Janssen, Justin Hoogma, Leon Guwara; Adam Maher, Bart Ramselaar (78. Urby Emanuelson), Simon Gustafson; Gyrano Kerk, Sander van de Streek (55. Mark van der Maarel), Issah Abass (89. Giovanni Troupée).

Opstelling Willem II:
Timon Wellenreuther; Freek Heerkens (90. Paul Gladon), Sebastian Holmén, Jordens Peters, Miquel Nelom; Pol Llonch, Dries Saddiki (71. Bart Nieuwkoop), Marios Vrousai (82. Mike Ndayishimiye); Ché Nunnely, Vangelis Pavlidis, Mats Köhlert.