Bij het eindsignaal van scheidsrechter Van der Ven was de stand 1-2, waardoor Vitesse O19 verder gaat. Al bij de rust had Vitesse orde op zaken gesteld door twee keer te scoren via Ian Beelen en Brend Leeflang. Met name de gelijkmaker was er één om te onthouden. Beelen zag FC Utrecht O19-doelman Jord Ruijgrok te ver voor zijn doel staan en schoot de bal vanaf zo'n 40 meter over hem heen.

Het was over het geheel genomen een aantrekkelijk duel, met twee ploegen die vol aan de bak gingen en hard werkten voor een goed resultaat. Helaas voor de thuisploeg was die niet in staat om de winst over de streep te trekken.

"Ik kan mijn ploeg weinig verwijten", aldus trainer Robert Wijnands. "Er is heel hard gewerkt, dat heeft kansen en mogelijkheden opgeleverd maar het mocht niet zo zijn. Aan de andere kant kwam Vitesse tot twee keer toe gevaarlijk dichtbij uitbreiding van de voorsprong. Dat kon gelukkig worden voorkomen, waardoor het lang een wedstrijd bleef."

FC Utrecht O19 - Vitesse O19 1-2 (1-2)
09. 1-0 Nathan Holder
18. 1-1 Ian Beelder
26. 1-2 Brend Leeflang

Opstelling FC Utrecht O19:
Jord Ruijgrok, Denso Kasius (78. Niciano Grootfaam), Ruben Kluivert, Reda Akmum, Djevencio van der Kust, Raymond Huizing (83. Jaden Airewele), Rivillino Neslo, Nathan Holder (65. Yuya Ikeshita), Özcan Yasar (60. Fabio Hendriksen), Oussama Alou (78. Tyrese Gemert), Yassine Tekfaoui.