De uitwedstrijd op Papendal tegen de Arnhemse leeftijdgenoten kende een 1e helft, waarin beide ploegen grossierden in slordig voetbal. De keuzes aan de bal waren niet altijd de juiste, en dat is nogal eufemistisch uitgedrukt. Desondanks toonden de Utrechters zich in het 1e bedrijf iets beter aan de bal, maar ze waren niet bij machte om dat in klinkende munt om te zetten. Daarvoor ging het allemaal veel te gehaast en zonder al te veel overleg. Aan beide zijden was er één echt gevaarlijke situatie te noteren. Vitesse's Daan Huisman testte het spreekwoordelijke houtwerk boven doelman Wessel Speel en Yassine Tekfaoui was even later aan de overkant dicht bij een doelpunt, maar zag zijn schot in de lange hoek zo goed als van de lijn gehaald worden. Daar gingen beide ploegen door het oog van de naald. Al weet je natuurlijk nooit, hoe het verdere verloop zou zijn geweest als Vitesse de score zou hebben geopendIn de rust, bij een 0-0 stand, predikte trainer Robert Wijnands rust aan de bal. En vooral geduld tonen in balbezit. Het was de 1e helft veel te onrustig en te gehaast en daardoor te onzuiver, wat dat betreft. "Wij moeten ons positiespel veel beter benutten om zodoende de tegenstander stuk te spelen". Dat was niet tegen doveman's oren gezegd, want de start van de 2e helft was veelbelovend. Meteen al na een paar minuten was er een scrimmage voor het Arnhemse doel. Rivillino Neslo had heel goed doorgezet waardoor Oussama Alou in stelling kwam. Alou was alleen niet in staat om gevaarlijk af te drukken, waardoor de kansrijke positie strandde. Het was een vooraankondiging voor meer. Want amper 5 minuten later vond Nathan Holder het net. Hij kogelde een afgeslagen cornerbal snoeihard achter doelman Joey Kesting en zette op deze manier zijn ploeg op een dikverdiende voorsprong. En nog eens 5 minuten later was het wéér raak. Nu was Fabio Hendriksen, net in het veld gekomen voor Özcan Yasar, de gelukkige. Hij stond aan het einde van een vloeiende aanval over de rechterkant, die door Denso Kasius was opgezet. Kasius bracht de bal voor en doelman Kesting bokste deze weg, pardoes voor de voeten van Hendriksen. Hij aarzelde geen moment en schoot de bal binnen.De 0-2 was een plezierige stand voor de bezoekers en het had zomaar hoger kunnen uitpakken als er zorgvuldiger met de kansen was omgegaan. Neem daar bijvoorbeeld de vermeende Arnhemse handsbal in het strafschopgebied in de 70e minuut of de bal op de lat van Djevencio van der Kust in de 75e even bij.Deed Vitesse dan helemaal niets terug? Jawel. In de 85e minuut was er weer een bal op de lat en daar kwam FC Utrecht goed weg. Maar over het geheel genomen konden de Arnhemmers te weinig brengen. Uiteindelijk bleef het bij 0-2 voor de bezoekers. Een verdiende overwinning volgens de kenners, waaronder trainer Robert Wijnands."Over de 2e helft gezien was het zeker een verdiende uitslag. Maar ik moet toch ook kritisch naar het 1e deel van de wedstrijd kijken want daar valt nog het een en ander aan te verbeteren. We kunnen het onszelf zo veel makkelijker maken! Maar, over het geheel genomen hebben wij op de juiste momenten gescoord. Hadden wij het nog beter kunnen uitspelen, dan valt de score gewoon hoger uit. Wij gaven weinig tot niets weg, op een paar vrije trappen na dan. Nee, dit was een prima teamprestatie en deze lijn gaan we zeker doorzetten."

Vitesse O19 - FC Utrecht O19 0-2

54. 0-1 Nathan Holder

59. 0-2 Fabio Hendriksen

FC Utrecht O19: Wessel Speel, Denso Kasius, Rick Meissen, Ruben Kluivert, Djevencio van der Kust, Nathan Holder (87. Jaden Airewele), Rivillino Neslo, Yuya Ikeshita, Özcan Yasar (55. Fabio Hendriksen), Oussama Alou (74. Raymond Huizing), Yassine Tekfaoui

Volgende week zaterdag speelt FC Utrecht O19 tegen Ajax O19. De wedstrijd wordt gespeeld op Sportcomplex Zoudenbalch. De aanvangstijd is 14.30 uur en de toegang is, zoals altijd, gratis. Kom onze ploeg gerust eens aanmoedigen!