FC Utrecht O17 pakt punten en verdient pluim

14 september 2019

Utrechters winnen op Zoudenbalch van AZ O17: 2-0.

Op een zonnig Sportcomplex Zoudenbalch versloeg FC Utrecht O17 de leeftijdsgenoten van AZ deze zaterdag met 2-0, nadat het met een 1-0 voorsprong was gaan rusten. Alhoewel het spel in balbezit nog veel beter kan, was de overwinning verdiend. De Utrechtse ploeg gaf eigenlijk geen kans weg en benutte twee van een aantal goed uitgespeelde aanvallen.

De Domstedelingen hadden een duidelijk strijdplan en voerden het plan het grootste deel van de wedstrijd goed uit. AZ O17 had wat meer balbezit maar kwam nauwelijks in de buurt van keeper Mikki van Sas, die een foutloze middag beleefde. Ook de verdediging onder leiding van de eveneens foutloze aanvoerder Jens Guiting, stond als een huis: rechtsachter Ki-mani van Gonter speelde zijn opponent, een international van Oranje O17, uit de wedstrijd en de andere verdedigers Wes Bottenburg en Kjeld van den Hoek waren ook nauwelijks op een fout te betrappen.

Uit de omschakeling was FC Utrecht O17 gevaarlijk en na een kwartier werd dat beloond: Van den Hoek stoomde over links op, vond Siep Keulemans die met een prachtige assist spits Mees Rijks in staat stelde voor de 1-0 te zorgen. Een voorsprong waar de ploeg van trainer Rudy Jansen wel mee om kan gaan: op het middelveld zijn controleurs Joshua Mukeh en Imanuel Bonsu spelers die niet opvallen, maar wel o zo belangrijk zijn en die je erg mist als ze er niet zijn, AZ O17 liep zich daarop stuk en wist niets te creëren.

Zo'n vijf minuten voor rust weer een mooie aanval met Juruël Bernadina als eindstation, zijn poeier ging net voorlangs het AZ O17 doel van Daniël Deen. Gewaarschuwd voor een getergde tegenstander kwam FC Utrecht O17 goed de kleedkamer uit voor de tweede helft en ging door waar het voor rust mee bezig was. Een kwartier later stond het 2-0: een aanval vanaf rechts kwam via Stan Wassenaar voor het Alkmaarse doel waar spits Rijks de voorzet niet kon verzilveren, maar toen de bal voor de voeten kwam van Bernadina, liet de laatste doelman Deen kansloos. Pas vlak voor tijd kwam AZ O17 tot een grote kans, na een slippertje in de Utrechtse defensie, maar Van Sas stond op z'n post en hield zodoende voor de tweede wedstrijd na elkaar de nul.

Trainer Rudy Jansen was in zijn nopjes. “We hebben ons plan goed uitgevoerd. We stonden compact en kwamen nauwelijks in verlegenheid”, zei hij. “In balbezit kan het allemaal beter, dat weet ik, en dat is ook iets waar we aan werken. Maar ik ben prima te spreken en moet de jongens een groot compliment geven. Volgende week ben ik benieuwd hoe we ons houden als we naar PSV O17 moeten, die net als wij de eerste twee wedstrijden heeft gewonnen en al veel doelpunten heeft gemaakt.”

De wedstrijd tegen PSV O17 op De Herdgang begint volgende week om 14.00 uur.

FC Utrecht O17 – AZ O17 2-0
17. Mees Rijks 1-0
58. Juruël Bernadina 2-0