FC Utrecht O17 op schot in Den Haag

09 september 2019

Utrechters beginnen competitie met overtuigende zege.

Na het bekersucces van vorige week in Rotterdam toog de ploeg van trainer Rudy Jansen met vertrouwen afgelopen zaterdag voor de eerste competitiewedstrijd naar de Residentie, waar ADO Den Haag O17 de tegenstander was. FC Utrecht O17 speelde met name een goede eerste helft, waarin het een 0-3 voorsprong nam. Na rust lieten de Utrechters het na een grote uitslag neer te zetten. Pas vlak voor tijd bepaalde Mees Rijks met zijn tweede doelpunt van de middag de eindstand op 0-4.

FC Utrecht O17 begon uitstekend aan de wedstrijd. Geconcentreerd werd de aanval gezocht en na 7 minuten resulteerde dat in een voorsprong. Stan Wassenaar slalomde naar binnen en krulde de bal in de bovenhoek achter zijn kansloze naamgenoot, de Haagse goalie Lars Wassenaar: 0-1. Het gaf de ploeg uit de Domstad de gelegenheid om iets meer vanuit de omschakeling te spelen en dat leverde voor rust nog twee doelpunten op: eerst een mooie aanval via Siep Keulemans en Stan Wassenaar, waarbij de laatste Mees Rijks bereikte: 0-2. En na een half uur leek de wedstrijd al gespeeld, toen linksachter Kjeld van den Hoek een afgeslagen hoekschop in één keer op de pantoffel nam: 0-3.

Ondertussen lieten Rijks en Keulemans na ADO Den Haag O17 nog meer pijn te doen, na een aantal vloeiende aanvallen. Aan de andere kant gaf de Utrechtse defensie geen enkele kans weg. In de tweede helft controleerden de Utrechters de wedstrijd, maar lieten zij het zoals gezegd na om meer doelpunten te maken: gaan voor eigen succes, verkeerde keuzes en slordige afwerking als oorzaken. Vlak voor tijd werd het dan toch nog 0-4, toen een Haagse verdediger de bal hard tegen Rijks aanschoot en de bal daardoor in het Haagse doel caramboleerde.

Oefenmeester Jansen in de nababbel: "We hebben de wedstrijd gecontroleerd en voetballend veel mooie combinaties laten zien en mooie doelpunten gemaakt. Daar heb ik van genoten. Daarnaast hebben we niets weggegeven. Hier zit dus een tevreden trainer."

ADO Den Haag O17 – FC Utrecht O17 0-4 (0-3)
7. Stan Wassenaar 0-1
22. Mees Rijks 0-2
33. Kjeld van den Hoek 0-3
89. Mees Rijks 0-4