Utrecht O17 hield een punt over aan het thuisduel met FC Groningen. En dat was niet waar de mannen van trainer Rudy Jansen op hadden gerekend. Maar het moet gezegd dat de Groningers dat gelijkspel verdienden. Met name in de eerste helft hadden de Noorderlingen het betere van het spel en kreeg Utrecht geen druk op de ploeg van trainer Paul Matthijs. Ondanks dat ging Utrecht wel met een 1-0 voorsprong rustten. In de tweede helft had Utrecht zijn zaakjes beter op orde maar moest het toezien dat Groningen toch de gelijkmaker liet noteren. Trainer Rudy Jansen had na een rommelige voorbereiding in de week naar deze wedstrijd toe, zijn ploeg gewaarschuwd voor gemakzucht. Veel van de O17 spelers waren echter niet vanaf het begin bij de les, want met name middenveld zakte te ver in en was men daardoor steeds een stapje te laat en als de Domstedelingen dan aan de bal waren, dan was men zeer slordig in combinaties en keuzes. Desondanks gaf de Utrechtse verdediging, die gelukkig wel bij de les was, niets weg en na 35 minuten kwam Utrecht door een afstandspoeier van Juruël Bernadina dan toch op voorsprong. Na rust had het Utrechtse middenveld verdedigend de zaakjes op het middenveld beter op orde, maar was het spel in balbezit niet veel beter dan in de eerste 45 minuten. Daarom creëerde de ploeg heel weinig. Van de Groningse voorhoede had de thuisploeg niet echt veel te duchten, totdat men bij een kort genomen hoekschop niet op stond te letten en middenvelder Jan Muller zijn schot via een Utrecht speler in het doel van de kansloze Mikki van Sas zag verdwijnen. Ondanks dat Jansen al eerder met een extra spits Dion Versluis zijn eerste minuten liet maken, kreeg Utrecht geen kansen meer op een overwinning. Trainer Jansen in de nababbel: "We hadden moeite met de speelwijze van Groningen. Daarnaast waren middenveld en voorhoede niet scherp en waren we in balbezit eigenlijk onmachtig. Dus dan moet je tevreden zijn met een punt. En laten we wel zijn, we doen het tot nu toe heel goed, maar je krijgt op dit niveau niets kado. Desondanks heb ik wel genoten van mijn defensie, die weer een uitstekende indruk achterliet. Volgende week ligt weer een nieuwe uitdaging in Amsterdam en gaan we weer voor de winst".

35  1-0  Juruël Bernadina

73  1-1  Jan Muller

Opstelling FC Utrecht O17: Mikki van Sas, Ky-mani van Gonter, Wes Bottenburg, Jens Guiting, Kjeld van den Hoek, Imanuel Bonsu, Juruël Bernadina, Joshua Mukeh, Mees Rijks, Siep Keulemans ("65 Dion Versluis), Stan Wassenaar.