FC Utrecht O16 trapt in de val van Excelsior

28 september 2019

Voetbal kan zo oneerlijk zijn. Meer kansen voor O16 en één simpele uitval van Excelsior en de 0-1 staat op het scorebord. Na rust nog meer goede bedoelingen van de thuisploeg. Helaas geen resultaat. Een wedstrijd met een nare nasmaak.

De wedstrijd begon een uur later omdat de scheidsrechter niet op kwam dagen. De behoudende speelwijze van Excelsior uit de beelden kwam uit: O16 had veel balbezit en ging op zoek naar kansen. Soms liep het vast in het centrale blok, bij de goede combinaties over de flanken was het steeds de uitblinkende Excelsior keeper die onderschepte. Een handvol corners was ook voor de keeper,. Een minuut voor rust bracht de enige uitbraak van Excelsior, na een corner, de 0-1. Na rust was er nog meer overwicht van O16 maar de bepalende spelers liepen zich vaak vast. Aurelio Oehlers en Lucas Conen konden een tweetal goede aanvallen en voorzetten net niet inschieten. Met Bent terug ingebracht in de spits met steun van Max was er nog een poging tot een eindoffensief maar geen goal. Drie vervelende verliespunten.