FC Utrecht O16 op schot in Amsterdam

09 september 2019

Utrechters met 3-5 te sterk voor Ajax O16.

FC Utrecht O16 is er met verve in geslaagd de nare smaak van de 5-8 bekernederlaag tegen De Graafschap O17 weg te spoelen. De ploeg van Ferdi Vierklau won in Amsterdam met 3-5 van Ajax O16.

Vanaf de eerste minuut werd FC Utrecht O16 op eigen helft onder druk gezet door Ajax O16 en werden de vrije middenvelders moeilijk tot niet gevonden. Als de bal de middenvelders bereikte, was het ook direct een doelpoging. Safouane Karim opende de score voor FC Utrecht O16 na 8 minuten: 0-1. Ajax O16 ging nog meer druk vooruit geven waardoor FC Utrecht O16 meer de lange bal naar de spits moest hanteren. Dit resulteerde in de 0-2 in minuut 15 van Aurelio Oehlers.

Door een wolkbreuk met bliksem moest de wedstrijd onderbroken worden. Deze relatief kleine pauze was voor FC Utrecht O16 iets te lang en erna verslapte de aandacht. Ajax O16 kwam in korte tijd terug tot 2-2. Vlak voor rust kwamen de Utrechters toch weer op voorsprong door een goal van Aurelio Oehlers: 2-3.

In de tweede helft stond de Utrechtse organisatie iets beter en ging de Oehlers-machine volle bak aan. De ballen werden iets meer op het middenveld veroverd en Oehlers werd in stelling gebracht. Hij scoorde de 2-4 (Ajax O16 sloot vervolgens aan naar 3-4) en de 3-5.

“Helaas drie doelpunten tegen, maar een prima wedstrijd met een uitstekend resultaat”, aldus oefenmeester Ferdi Vierklau. “Met vier goals mag Aurelio Oehlers zich samen met Max de Ligt, Man of the Match noemen.”